Evenementen & Hotelmanagement

Opleiding hotel- en eventmanagement, mbo

Een leven zonder hotels, restaurants en events is ondenkbaar. Stel je eens voor dat je geen concerten meer kunt bezoeken of niet meer kunt overnachten in een luxueus vijfsterrenhotel? Met de EuroCollege mbo-opleiding Evenementen & Hotelmanagement bieden we je een mooie opstap in een dynamische ondernemende wereld van hotel- en eventmanagement. 

Managen en ondernemen

De wereld van hotel- en eventmanagement is letterlijk een wereld met ongekende mogelijkheden voor ondernemende mensen, zij kent geen grenzen. In twee intensieve studiejaren op onze middelbare hotelschool leiden wij jou versneld en begeleid op voor de niveau 4+ opleiding die zich richt op eventmanagement & hotelmanagement. Het is een afwisselende studie, vol spanning, uitdaging en ondernemerschap.

Management, concepten

Werken of ondernemen in deze branche betekent werken in een omgeving waar droom en werkelijkheid door elkaar lopen. Een hotelgast wil in een hotel verwend worden als een vorst. Bezoekers van evenementen willen van een beleving genieten, waarin geluid, licht en smaak samenkomen in een creatief concept. Tijdens onze mbo managementopleiding leren we je er alles over.

Theorie en praktijk

Op de hotel- en eventschool van EuroCollege werk je aan de ontwikkeling van je kennis, vaardigheden en mentaliteit op het gebied van hotel- en eventmanagement. De theorie krijg je aangereikt in de vorm van traditionele klassikale lessen. Je leert bij ons ook in de real life praktijk. Je houdt je staande op events als het North Sea Regatta, het CHIO of de Lady Ride's van Leontien van Moorsel. Ook leer je vips ontvangen tijdens een World Trade Congress of 'charity diners' die EuroCollege organiseert.

Lessen en vakken

Je krijgt les in management & organisatie, marketing en communicatie. Naast een flinke portie handel, krijg je ook les in de volgende vakken: evenementen management, hotelpraktijk, frontoffice, imageniering, ondernemen etc. Uiteraard vergeten we de talen niet zoals Engels en Spaans. Bij voldoende animo bieden we een basiscursus Chinees aan.

Getting the right attitude

Uiteraard word je getraind in de beroemde “no pain, no gain”-mentaliteit van EuroCollege. Studeren aan EuroCollege vereist immers ambitie en motivatie. Bij ons leer je presteren en je grenzen verleggen. Wij laten je ervaring opdoen in de echte, harde praktijk van de zakenwereld.

Van mbo naar hbo

Met een mbo-diploma kun je zo de arbeidsmarkt op. Allerlei leuke functies liggen op je te wachten. Wil je na je mboopleiding aan een hbo-bacheloropleiding beginnen, dan is doorstuderen uiteraard mogelijk. De grote vraag is natuurlijk met welk diploma je het beste kunt doorstromen naar een hbo-bacheloropleiding: met een mbo- of met een havodiploma? Vroeger was een havodiploma voldoende.

EuroCollege of havo?

Het havo richt zich echter sterk op theoretische kennis en zeer citoexamengericht, terwijl veel hbo-bacheloropleidingen hoge eisen stellen aan allerlei vaardigheden. Naast kennis is kunde ook belangrijk. Het gaat er niet alleen om dat je iets weet, maar ook dat je iets kunt. Het mbo-onderwijs zoals EuroCollege dat ontwikkeld heeft, met zijn aandacht voor discipline, theorie én praktijk, biedt daarmee voor de vmbo-leerling een stevigere vooropleiding. Veel mbo-studenten van EuroCollege maken die stap naar een hbobacheloropleiding. De aansluiting is uitzonderlijk goed.

In één jaar van mbo naar hbo

De opleiding vormt een goede opstap naar een bachelor studie. De opleiding is zoals gebruikelijk bij ons op school zwaarder dan een gemiddelde mbo-opleiding. Dit hebben wij gedaan om de aansluiting op een hbo-vervolgstudie te vergemakkelijken. Op EuroCollege Hogeschool bieden we vier bachelors aan.

Waar?

De versnelde en begeleide mbo+ opleidingen zijn te volgen in Amsterdam en Rotterdam.

Projecten