Stagelopen en afstuderen tijdens deze Coronacrisis kan voor studenten in het hoger onderwijs een flinke uitdaging zijn. 37% van de studenten ondervind problemen op dit gebied. Daarnaast loopt 27% van de studenten studievertraging op. Tijd om eens te kijken hoe dit gaat bij de hbo-studenten van EuroCollege.

Stageplek

Hospitality & Event Management studente Gaëtane Roetenberg heeft dit jaar wel een stageplek weten te bemachtigen, in de evenementenbranche zelfs! Gaëtane loopt stage bij Advance Events, een organisatie die zich richt op de organisatie van zakelijke evenementen. “Stagelopen in tijden van Corona is wel heel anders, maar het leert je wel creatief na te denken in bepaalde situaties”. Het bedrijf is ook aan de slag gegaan met Events@Home, evenementen voor thuis dus. “We werken samen met grote klanten die toch iets voor hun medewerkers willen doen, omdat het op de werkvloer nu eenmaal niet kan. Zo hebben we een borrelshow gemaakt voor bedrijven en kan dit volledig worden aangepast met maatwerk. Ik ben zelf op dit moment veel bezig met het maken van offertes voor de boxen maar ook met het plannen van verschillende online events. Dit is ook erg bijzonder om te zien omdat ik dit in voorgaande stages niet mee heb gemaakt”, aldus Gaëtane.

Evenementenbranche

De evenementenbranche is natuurlijk hard getroffen door de crisis, Gaëtane merkt hierin ook verschil “Vorig jaar heb ik bij JMR nog een festival mogen organiseren en heb ik tijdens de uitvoer van dit festival (de nacht van de kaap) de artist handeling verricht. Nu is het vooral kantoorwerk, maar toch is dit net zo leerzaam als mijn voorgaande stages. Je ziet hoe een bedrijf zijn passie omgooit over een compleet nieuwe bocht. Ik vind dit persoonlijk super inspirerend”.

Boekenmondeling

Het afstudeertraject van EuroCollege bestaat naast de stage ook uit een boekenmondeling en een Praktijkgericht onderzoek (PGO). Hospitality & Event Management studente Freya van Winden is nu bezig met het schrijven van het eerste deel van haar PGO “Dat gaat tot nu toe goed. EuroCollege heeft een website aangemaakt waar allemaal handige filmpjes op staan die mij helpen bij het schrijven”. Het schrijven van het PGO wordt vaak ervaren als een ‘pittige uitdaging’. Gaëtane is ook bezig met het schrijven van het eerste deel van haar PGO “k denk dat je tijdens het schrijven van je scriptie vooral zelf heel gemotiveerd moet zijn. Het combineren van stage, vrije tijd en dan ook nog je scriptie kan best zijn tol eisen. Ik loop op dit moment vier dagen stage en heb één dag dat ik werk aan mijn scriptie”.

“Ik heb diverse contactmomenten met mijn begeleider en kan altijd op school terecht.” studente Freya van Winden

Scriptie begeleiding

Gelukkig staan beide dames er niet alleen voor en hebben zij ook tijdens dit traject veel persoonlijke begeleiding. “Contact met mijn PGO-begeleider gaat erg goed. Tot nu toe hebben we elke week 1 afspraak gehad op school, we maken duidelijke afspraken en stellen concrete deadlines. Dit helpt mij om structuur aan te brengen in mijn traject”, aldus Freya. Gaëtane voegt hieraan toe “Ik heb diverse contactmomenten met mijn begeleider en kan altijd op school terecht. Als mijn eigen begeleider niet aanwezig is, is er altijd ruimte om alsnog vragen te stellen aan andere begeleiders”.

Het traject is pittig, maar zo stelt Gaëtane “natuurlijk kost een PGO veel werk, maar het is wel het laatste deel van je studie waar je na al die tijd na toe werkt”.