Met haar passie voor de hotellerie en de zoektocht naar de optimale “guest experience” is de hbo-opleiding International Hotel & Hospitality Management Marie-Louise op het lijf geschreven. Tijdens haar zomerstage bij het Krasnapolsky hotel in hartje Amsterdam ontdekt deze enthousiaste student ook de wereld van de housekeeping.Met haar passie voor de hotellerie en  de zoektocht naar de optimale “guest experience”  is de hbo-opleiding International hotel & hospitality Management Marie-Louise op het lijf geschreven. tijdens haar zomerstage bij het Krasnapolsky hotel in hartje Amsterdam ontdekt  deze enthousiaste student ook de wereld van de house keeping.

Marie-Louise, eerstejaars student International Hotel & Hospitality Management, loopt haar zomerstage bij het Krasnapolsky in Amsterdam. “Het is een groot hotel met meer dan 450 kamers en ik loop hier stage als Junior Assistent Housekeeping Manager. De ervaringen die ik tijdens mijn stage opdoe zal ik altijd met mij meenemen.”

Voorbeeld functie als EuroCollege-student

Inmiddels zit haar stage er bijna op. Tijdens haar ervaring bij het Krasnapolsky hotel heeft zij ervaren dat er grote verschillen zijn tussen haar en de andere stagiaires “je merkt dat bij andere scholen de studenten niet meekrijgen wat hard werken is, je ziet dan echt het verschil tussen de mindset die je meekrijgt van EuroCollege.”

Van Amsterdam tot Shanghai

De interesse voor de hospitality-wereld zat er bij Marie-Louise al vroeg in. “Mijn ouders zijn ondernemers en ik werk al sinds jongs af aan in de winkels van mijn ouders. Daarin is de ontvangst van een gast erg belangrijk.” Inmiddels heeft Marie-Louise haar doelen gezet om volgend jaar stage te lopen in het buitenland. “Ik wil me graag verder verdiepen in de hospitality industrie en daarbij zijn landen als China een voorbeeld.”

Praktijk ervaring

Marie-Louise is erg te spreken over de manier waarop EuroCollege praktijkervaringen aanbiedt. “Bij EuroCollege krijg je te maken met echte hotelgasten. Doordat je in een real-life omgeving werkt, maak je daarbij ook echte fouten. Dat is niet erg want daar leer je juist van. Je ziet bij veel scholen dat je in een praktijklokaal les krijgt. Dit is een kunstmatige omgeving en geeft je niet die real-life ervaringen mee die je bij EuroCollege wel krijgt.”