Een school kies je niet zomaar. Goed onderwijs is bepalend voor je toekomst. Je toekomst wordt mede bepaald door jouw ambitie en doelen. Jouw ambitie en doelen worden weer gestimuleerd door inspirerende docenten uit het bedrijfsleven, door begeleiding en de successen die jij behaalt. Succes is het resultaat van “massive action”. Dit is in het kort de formule die altijd tot succes leidt!

MINDSET!

Bij EuroCollege pakken we het anders aan. Wij weten dat focus en motivatie dé ingrediënten zijn voor succes. Daarom richten onze MBO en HBO opleidingen zich niet alleen op kennis en een diploma. Je werkt ook aan je mindset, wilskracht en daadkracht. 

Geen lesuitval

De lessen vallen nooit uit, de deadlines zijn deadlines en de projecten zijn real life. Als student van EuroCollege groei je enorm als persoon. Je voelt je zelfverzekerd en je weet wat je wil. Je zit op een school met enthousiaste studenten die er met zijn allen de schouders onder zetten. De docenten en de begeleiders zijn er om jou te laten slagen en je te motiveren, ook als het even tegen zit. Hieronder stippen we een aantal zaken aan dat studeren voor jou aan EuroCollege prettig maakt.

TROTS!

Op EuroCollege ben je geen nummer; je bent één van de 220 studenten. Wij weten wie je bent. Dat maakt het mogelijk om je die aandacht te geven die je nodig hebt. De ene student heeft een stevige aanpak nodig, de andere juist veel begrip en een mildere hand. In alle situaties hebben we altijd een doel voor ogen: slagen!

Je kunt meer dan je denkt

Op EuroCollege gaat het om meer dan een diploma alleen. Tijdens de opleiding verander je van een middelbare scholier in een zelfbewuste en zelfverzekerde jongeman of vrouw. Je leert doorbijten, aanpakken, je leert je eigen verantwoordelijkheid nemen en je durft je zwakke en sterke kanten onder ogen te zien. Je ontdekt de kracht van samenwerken. Zonder problemen sta je voor een groep te presenteren of ervaar je de hectiek die ontstaat wanneer je met een team onder druk een deadline moet halen. Wij leiden je op tot iemand die weet wat aanpakken is, wat initiatief tonen is en doorzetten. Je volgt niet alleen vakken, maar wordt ook gevormd in de mentaliteit en de mindset die bij het beroep hoort. Je ondergaat een grote verandering als persoon. Je wordt iemand die trots is op wat hij of zij kan. Je ontdekt ook dat je veel meer kan dan je dacht.

Op EuroCollege gaat het om meer dan een diploma alleen.

Hard werken

Op EuroCollege combineer je studeren met plezier en gezelligheid. Je doet veel samen. Dat begint al tijdens de introductiedagen. Je leert dan je medestudenten kennen tijdens bijvoorbeeld paintballen, karten, een nachtelijke dropping of tijdens een heerlijk driegangendiner. Gedurende het schooljaar organiseren we regelmatig gezellige borrels in onze stamkroeg. Het geeft een machtig gevoel om met zijn allen het glas te heffen op een geslaagd project of na een spannende tentamenperiode.

Plezier

Gedurende je studie ontdek je dat er allerlei mogelijkheden zijn om je studie te combineren met gezelligheid. Vanuit de opleidingen worden verschillende evenementen georganiseerd zoals het Gala, een reis naar Azië of een culinaire wijnreis. Uiteraard is het mogelijk op school je wijnkennis te ontwikkelingen middels de SVEN wijncursus. Studenten kunnen mee helpen tijdens uiteenlopende evenementen zoals Charity Diners, de Dodenherdenking of de Kick-off van het tweedejaars senior projectseizoen. Tijdens de tweedejaarsprojecten werk je intensief samen met je medestudenten, de opdrachtgever, de begeleider en de externe deskundigen. Onze studenten ervaren het senior project als een van de meest leerzame en boeiende ervaringen uit hun leven. Dit alles doen we zonder ons doel uit het oog te verliezen: slagen!

Discipline

Net als binnen het betere bedrijfsleven hechten we op EuroCollege veel waarde aan discipline. Discipline is een begrip dat regelmatig gelijk wordt gesteld met ‘niet leuk’ en ‘moeten’. Discipline levert echter veel op als het vanuit jezelf komt. Iemand die geen discipline heeft is een speelbal van anderen en heeft zijn toekomst niet in eigen hand. Zelfdiscipline leidt vooral tot vrijheid, het vermogen om je eigen weg te gaan en onafhankelijk te zijn.


Zelfdiscipline leidt vooral tot vrijheid, het vermogen om je eigen weg te gaan en onafhankelijk te zijn.


Succes is het resultaat van massive action

Vrijetijd en netwerk

Als je aan EuroCollege studeert moet je harder werken dan op een overheidsschool. Op een overheidsschool heb je per jaar zeker vier maanden geen les door vakanties en lesuitval. Daarnaast is het mogelijk om op een overheidsschool 18 uur per week naast je studie te werken. In wezen studeer je op zo’n school parttime. De vraag is of dat een goede voorbereiding op het bedrijfsleven oplevert? Op EuroCollege kennen we gewoon een goed gevulde werkweek. Bij ons heb je ca. 5 à 6 weken per jaar vakantie. In feite leer je zo wennen aan het ritme dat in het bedrijfsleven bestaat. 5 weken vakantie is daar normaal. Betekent dit dat je geen vrijetijd meer hebt? Natuurlijk niet. Je hebt genoeg tijd om ’s avonds, in de weekenden of je vakantie met je vrienden leuke dingen te doen. Je ontmoet daarnaast via EuroCollege nieuwe, interessante mensen en vergroot zo je netwerk.