Gastvrijheid onmisbaar voor succes

BURGEMEESTER ABOUTALEB

De Burgemeester van Rotterdam, de heer A. Aboutaleb, hield onlangs een speech over gastvrijheid voor de tweedejaarsstudenten van de hotelschool van EuroCollege, gehouden in de Burgerzaal te Rotterdam. Tijdens de toespraak waren ook de studenten aanwezig van de opleidngen International Business & Entrepreneurship, International Event Management.

Gastvrijheid een schaarse deugd

Gastvrijheid een schaarse deugd In zijn openingsspeech spreekt Aboutaleb over gastvrijheid. Gastvrijheid is – aldus de Burgemeester van Rotterdam – naast een schaarse deugd ook een vak waarvan niet iedereen de kunst beheerst. Gastvrij zijn is een bezoeker op een dusdanige manier verwelkomen dat hij of zij zich veilig en gerespecteerd voelt. Oprecht aandacht schenken en vertrouwen winnen is dus een delicate kwestie; zonder de juiste competenties zul je deze kunst nooit beheersen. 

De kans om een goede indruk achter te laten

Aboutaleb legt veel internationale bezoeken af en de wijze waarop hij in diverse landen ontvangen is, blijven hem altijd bij. Met name de momenten waarop hij ergens extreem ongastvrij of juist bijzonder gastvrij is verwelkomd. Een gastvrije ontvangst vormt volgens de Burgemeester van Rotterdam dan ook dé kans om een eerste goede indruk te maken. Helaas wordt deze kans niet altijd gepakt, aldus Aboutaleb. 

Gastvrijheid gaat verder bij EuroCollege

Bij EuroCollege Hogeschool zit gastvrijheid in het DNA. Voor optimale gastvrijheid is de ‘Right Attitude’ nodig; een innerlijke drive om kwaliteit te leveren en het mensen naar de zin te maken. De studenten van EuroCollege weten dat een gastvrije ontvangst dé en soms ook de enige kans is om een goede eerste indruk achter te laten. In het bijzonder de studenten (International) Hotelmanagement & Eventmanagement van EuroCollege verwerven en ontwikkelen tijdens hun studie de competenties waardoor ze uitblinken op dit vlak. Deze opleiding staat ook wel bekend als de hogere hotelschool

Hospitality, vanuit het hart

Gastvrijheid schuilt in details. Hoe persoonlijker de interactie des te groter de impact. Echte gastvrijheid komt uit het hart en uit zich niet alleen in de juiste woordkeuze en de intonatie waarmee deze worden uitgesproken. Ook het voorkomen, de houding en het gedrag van een persoon telt mee. En het gaat verder; aandacht besteden aan de uitnodiging, de locatie, de sfeer, de inrichting, en een perfecte service dragen eveneens bij aan gastvrijheid.