De werkoriëntatie

De werkoriëntatie is voor de eerstejaarsstudenten van het hbo weer van start gegaan. Tijdens de werkoriëntatie lopen de studenten zes weken stage bij een bedrijf in de hospitalitybranche of in de richting van business. Op deze manier biedt EuroCollege de mogelijkheid om de studenten alvast een voorproefje te geven van de stages die hen nog te wachten staan. De stages die worden geboden geven de studenten, al in een vroeg stadium van de opleiding, inzicht in de mogelijkheden die zij na de studie hebben.

Jade Swets

Om een beeld te geven van de stages van onze studenten, volgen wij een aantal van hen tijdens de werkoriëntatie. Zo gingen wij ook langs bij Jade Swets. Jade zit nu in het eerste jaar van de opleiding International Business & Entrepreneurship. Zij loopt stage bij Zeelander Yachts op de afdeling marketing. Tijdens haar stage houdt zij zich voornamelijk bezig met het onderhouden van de website en de verschillende uitingen op social media.

Zeelander Yachts

De reden dat Jade bij Zeelander Yachts stage is gaan lopen is dat zij veel interesse heeft in de jachtenindustrie. Haar vader is ook werkzaam in deze industrie en Jade is, net als haar vader, gek op varen. Ook binnen het stagebedrijf merkt zij dat iedereen deze passie deelt “We weten allemaal wat voor gevoel het geeft als je aan het varen bent, de kick is zo mooi”.

Een kijkje nemen

Jade ziet de werkoriëntatie als een mooie manier om een kijkje te nemen op de verschillende afdelingen. Zo kan ze goed uitzoeken welke afdeling binnen de branche haar het meest aanspreekt. Momenteel is zij op de helft van haar werkoriëntatie. Na de laatste weken komt Jade, net als de andere studenten, weer terug op school om te starten met het tweede semester.