De Senior Projects zijn inmiddels in volle gang. Eerder is er op deze website al een artikel verschenen over de Senior Projectweek. Graag nemen we jullie mee in een kijkje achter de schermen. Wat houdt een Senior Project in, waar werken de studenten aan en wat zijn de leermomenten van onze studenten.

Lees hier de ervaringen van Daniëlle Schipper, vicevoorzitter van het Senior Project Lions Club.

Korte introductie

Mijn naam is Daniëlle Schipper, ik ben 19 jaar oud en ik zit in mijn tweede jaar van de opleiding International Hotel & Hospitality Management. Na mijn havo te hebben afgerond besloot ik de uitdaging van een versnelde opleiding bij EuroCollege aan te gaan. Ik was hiervoor nog niet heel zeker over mijn toekomst en waarin ik werkzaam wilde zijn en ik ben dat mede door deze opleiding verder aan het ontdekken.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Samen met nog twee andere studenten behoor ik tot de projectgroep Lions Club. De Lions Club is een wereldwijde serviceclub die zich inzet voor verschillende goede doelen. Ik ga samen met de andere projectleden een evenement organiseren voor de leden van de Lions Club en hun netwerk. Daarbij willen wij een onvergetelijke avond organiseren waar netwerken en een gevoel van saamhorigheid centraal staat.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Binnen de projectgroep heb ik de rol vicevoorzitter waarbij ik de voorzitter van onze groep zoveel mogelijk probeer te ondersteunen. Ook ben ik verantwoordelijk voor de financiën en ben ik de notulist.

Waarom wilde je deze rol en wat heb je hier tot nu toe van geleerd?

Dit leek mij een mooie uitdaging en zo kan ik mij zowel persoonlijk als op professioneel gebied verder ontwikkelen. Zo leer ik onder andere nog meer over mijn interesses en eventueel mijn toekomstige loopbaan. Tot nu toe bevalt het mij heel goed en haal ik veel plezier uit deze rol en het project zelf. 

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Ik vind het een hele bijzondere en leuke ervaring om samen te werken in deze groep. Ik heb mijn projectleden in de afgelopen tijd een stuk beter leren kennen en zijn we ook meer naar elkaar toe gegroeid. De samenwerking gaat tot nu toe vrij soepel en we hebben dan ook nauw contact met elkaar.

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad?

Wij hebben heel erg ons best gedaan in de afgelopen tijd en kregen te horen bij de beoordeling dat wat wij tot dan toe neer hadden gezet niet goed genoeg was. Wij hebben hier heel erg van gebaald, maar moesten ons hier snel bij neerleggen en ons herpakken. Dit hebben wij dan ook gedaan en uiteindelijk hebben wij toch een goedkeuring gekregen en mochten wij de voorbereidingen voor het evenement voortzetten.

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Altijd positief blijven ongeacht wat voor tegenslagen er op je pad komen. Wij hebben hier als groep wel mee te maken gehad en ik had hier in het verleden meer moeite mee dan nu. Het komt allemaal goed en soms moet je gewoon even net iets harder je best doen.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Voordat ik aan deze opleiding begon wist ik nog niet precies welke richting ik op wilde maar ik wist wel dat ik de hotellerie interessant vond. Door de Senior Projects leer ik hoe het er in de praktijk aan toe gaat en wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een evenement. Dit is een extra onderwerp en vakgebied waar ik mij nu verder in kan ontwikkelen en ik hoop dat ik hierdoor nog veel meer kan leren.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Corona heeft zeker invloed gehad op onze voorbereidingen. In de voorbereidingen van dit evenement hebben wij verschillende leuke concepten bedacht die wij uiteindelijk hebben moeten schrappen, omdat het simpelweg niet mogelijk is door Corona. Dit is natuurlijk niet fijn, maar wij hebben ons daar als projectgroep bij neergelegd en gaan er dan ook alles aan doen om een Corona-proof evenement ergens in de aankomende maanden neer te zetten.

Daarnaast gaan wij een evenement organiseren dat volledig door middel van sponsordeals gefinancierd moet worden. Dit is momenteel erg lastig omdat het onzekere tijden zijn en bedrijven nu minder snel geneigd zijn om een evenement te sponsoren. Wij zijn momenteel druk bezig met een goed plan bedenken waardoor wij toch aan deze sponsoren kunnen komen.