Een onderneming beginnen is een droom van veel mensen. Je bent eigen baas, je hebt veel vrijheden en je kan je passie volgen. Dit doel geldt dan ook voor vele studenten van de EuroCollege-opleiding International Business en Entrepreneurship. Tijdens de zogeheten Startup Maand, gaan wij langs bij studenten die hard aan het werk zijn aan hun nieuwe onderneming. Wij spreken hen over hun ervaringen, ambities en ideeën. Dit keer is de beurt aan Tiffany Blok. 

Welkom! Zou je je even kort willen voorstellen?


Mijn naam is Tiffany Blok en ik ben 19 jaar oud. Momenteel zit ik in het tweede jaar van mijn opleiding International Business en Entrepreneurship aan Eurocollege in Utrecht.

Fijn dat je even tijd voor ons kon vrijmaken, Tiffany. Wat houdt jouw bedrijf in?

We leven momenteel in een maatschappij waar veel van ons gevraagd wordt. De druk in het dagelijks leven neemt toe. Hierdoor hebben mensen behoefte aan gemak en vooral tijdsbesparing. Met het product dat ik aan het uitwerken en ontwikkelingen ben, wil ik ervoor zorgen dat de veel voorkomende ergernissen bij de consument worden weggenomen.

Klinkt spannend! Waarom wilde je starten met je bedrijf?

Ik geloof dat ik een waardevol product aan de consument en mijn concept is ook geheel uniek. Daarnaast sluit het product ook goed aan op steeds meer opkomende trends, waardoor ik denk dat er markt voor is en er ook kansen liggen om te groeien.

Een mooie uitdaging dus. Wat voor skills heb je nodig als ondernemer?

In mijn ogen heb je als ondernemer doorzettingsvermogen, ambitie en gedrevenheid nodig. Daarnaast moet je risico’s durven nemen, slagvaardig zijn maar ook passie hebben voor wat je doet of de dienst die je levert. Natuurlijk moet je ook resultaatgericht gericht kunnen werken en duidelijke doelen voor ogen hebben en daarnaar kunnen handelen.  

Mooi gezegd. Welke doelen heb jij gesteld voor je bedrijf?

Allereerst is een van de doelen op dit moment om het product zo optimaal en volledig mogelijk te krijgen zodat het afgezet kan worden in de markt. Daarnaast zou ik het wellicht willen uitbreiden naar het buitenland omdat het product, ook daar nog niet, op de markt is.  

Dat zijn ambitieuze plannen, Tiffany! Hoe kan EuroCollege bijdragen aan het behalen van deze doelen? 

EuroCollege heeft al een goede bijdrage geleverd door tijdens de studie mij de kans en tijd te geven om het concept concreter te maken. Ik heb tijdens vakken zoals businessmodellen en internationaal businessplan al kunnen nadenken over alle mogelijkheden en groeikansen. Daarnaast mag ik nu ook mijn idee uitbreiden als Senior Project en met behulp van twee andere studenten verder werken aan mijn bedrijf.

Dat is goed om te horen. Wat verwacht je te leren van het ondernemerschap?

Dat je dingen de tijd moet geven omdat je ook veel tijd kwijt zult zijn aan dingen die niet direct iets opleveren. Ik ben ervan overtuigd dat als je ergens echt voor gaat, handelt op de juiste wijzen en niet gelijk opgeeft, je mooie resultaten kan behalen.

Zo is het maar net! Heb je met je onderneming al No Pain, No Gain-momenten ervaren?​

Momenteel heb ik nog geen No Pain, No Gain momenten ervaren maar ik verwacht dat die er in de toekomst zeker nog wel gaan komen, aangezien het ondernemerschap niet zonder slag of stoot zal gaan. Echter ben ik van mening dat je deze momenten zult moeten accepteren. Daarom zie ik het als waardevolle leermomenten die je kunt omzetten naar iets positiefs.

Wij wensen je veel succes met je onderneming en het verder ontwikkelen van je concept, Tiffany! Zet ‘m op!