Vanaf dinsdag 1 oktober is het weer zo ver – de start van de Senior Project week. Tijdens deze bijzondere gelegenheid krijgen de tweedejaars hbo-studenten te horen welk project zij het komende jaar mogen gaan realiseren. Daarbij maken zij ook kennis met hun mede-projectleden en de voorzitter.

Bekendmaking

Een belangrijk moment van deze dag is de bekendmaking van de voorzitters van de Senior Projects. Alle studenten hebben in de voorafgaande periode de kans gekregen om te solliciteren als voorzitter. Tijdens deze selectie hebben zij een presentatie kunnen geven aan de directie om hen ervan te overtuigen waarom juist zij een succesvolle voorzitter zullen zijn.

Projecten

Dit jaar zullen de studenten van EuroCollege de volgende projecten gaan verwezenlijken:

Charity Event , culinaire experience, Career Conference Day,  cityhub Amsterdam, NYBF, Q- Culinair, Onechat, AnTail,

EuroCollege Gala, Business Trip “Connecting Continents”,   Goldain, Enterprise Development Project

Zo hebben wij dit jaar weer een aantal unieke projecten zo ook vanuit CityHub, een fris uniek hotelconcept met twee vestigingen.

De General Manager van CityHub vestiging Rotterdam is een oud student van EuroCollege, Dennis Vermeulen.

 ‘ EuroCollege is a state of mind ’ 

Team work

In een groep van 4 a 5 leden zullen de studenten een groot deel van het 2e jaar wijden aan het organiseren van een van deze projecten.

Nadat de projectgroepen en de voorzitters bekend zijn, krijgen de studenten de kans om elkaar beter te leren kennen. Door bewust te worden van elkaars interesses en sterke punten kunnen zij later in de week een goede keuze maken over de rolverdeling binnen de groep.

Senior project

In de loop van de Senior Project week zullen ook seminars worden georganiseerd waarin bijzondere sprekers uit het bedrijfsleven  een presentatie zullen geven over het belang van samenwerking, de valkuilen en de uitdagingen van het realiseren van een project. De studenten zullen namelijk voor het eerst te maken krijgen met echte deadlines, echte budgetten en echte opdrachtgevers.

Zo zullen de sprekers: Bas van der Pol (oprichter CIPHIX, top 25 onder 25), Alumnus Richard Stouthart en natuurlijk de opdrachtgevers van de projecten van dit jaar.

Borrel

 De week zal worden afgesloten met de welbekende EuroCollege borrel. Wij wensen alle tweedejaars hbo-studenten veel leerplezier tijdens deze week en bovendien veel succes met de Senior Projects 2020!