Deze week het verhaal van International Event & Hospitality student Celine Putten. Celine stond als greeter (hospitality) bij de ingang van het en was daarbij de start van het magische avontuur.

De belangrijkste taak van een Park Greeter is om de gasten te helpen met het inchecken in het park. Je bent als greeter dan ook het eerste contact moment voor de gasten. Het  ticket-scanproces gaat volgens een biometrische scan. Omdat dit niet door iedereen meteen begrepen wordt, gaat er zo nu en dan iets mis. Met een tablet identificeren wat de fout is en meestal laten we de Guest Relations, die achter ons staan, uitzoeken wat het probleem is. Dagelijks update Disney zijn systemen en samen met je collega’s verbeter je dan ook dagelijks de ervaring van de gasten.

Er zijn veel zaken die de Park Greeters moeten doen: Je zorgt constant dat de omgeving waarin je werkt aan de Dinsey standaarden voldoet, je begroet iedere gast en je maakt de gasten wegwijs in het park. Een van de leukste werkzaamheden is bij de EXIT, je kunt alle vertrekkende gasten nog een laatste ervaring meegeven. Disney doet dit door de meer dan 100.000 vetrekkende gasten via Disney pendel bussen, ferry boten en kabelkarretjes weer terug naar zijn/haar hotel te brengen.

Als evenementen student heb ik veel geleerd van Disney. Doordat ik bij het start -en eindpunt van het park gestaan, heb ik veel geleerd over crowd management. Voor veel Amerikanen is Disney een bijzondere ervaring, een Disney park is dan ook nooit vol. In de praktijk gebeurd dit natuurlijk wel. Disney lost dit dan op door de gasten eerst naar een park te leiden dat minder vol is. Zo krijgen de gasten van Disney toch een top ervaring!

Wil jij ook jouw Disney avontuur meemaken? Meld je dan nu aan voor 10 november en maak een kans om mee naar Disney World Florida te gaan.