Sinds september 2018 is mevrouw Liu docente bij EuroCollege. Zij geeft vakken als Tourism Experience, Hospitality Management en Destination Management aan de studenten van de opleiding International Tourism & Hospitality Management.

Azië expert

Met 14 jaar ervaring in de hospitalitybranche in 6 verschillende Aziatische landen is mevrouw Liu een echte kenner op dit gebied en kan zij de Tourism studenten álles vertellen over hospitality en toerisme. Na haar ervaringen in Azië kwam zij terug en startte haar eigen, luxe Bed & Breakfast mét restaurant. Ook de gastvrijheid die bij een hotel en restaurant komt kijken is haar dus niet onbekend. Dit maakt haar een inspirerende docente voor onze studenten. Inmiddels heeft zij haar eigen bedrijf “LH Consultants”, waarbij zij trainingen/workshops geeft en horecaprojecten begeleidt.

Discipline, motivatie, gedrevenheid, versneld onderwijs waar docenten nog actief in het bedrijfsleven staan en hun dagelijkse ervaringen kunnen toepassen en delen maken de school uniek

De kennis en ervaringen van Liu zijn voor de studenten erg leerzaam en helpen hen de lesstof beter te begrijpen. Voorbeelden uit de praktijk blijven je nu eenmaal beter bij dan droge informatie uit een lesboek. Dat maakt EuroCollege ook anders dan andere scholen. “Discipline, motivatie, gedrevenheid, versneld onderwijs waar docenten nog actief in het bedrijfsleven staan en hun dagelijkse ervaringen kunnen toepassen en delen maken de school uniek” aldus Liu.

Onderscheinend

Daarnaast werkt EuroCollege natuurlijk op een traditionele manier. Geen laptops of PowerPoint, maar ouderwets met een boek, een schrift en een pen. “De concentratie van de studenten wordt op een positieve & interactieve manier gestimuleerd, zonder de stoorzenders”. De studenten van EuroCollege onderscheiden zich op verschillende vlakken van studenten van andere scholen “EuroCollege-studenten hebben een hogere motivatie en zijn prestatiegericht. Ik zou een EuroCollege-student omschrijven als gedreven, geïnteresseerd en gemotiveerd om te slagen in het leven!”.

Kleine klassen

Aangezien de klassen klein zijn en de lessen intensief, is de relatie tussen de studenten en docenten ook anders. Als je in een collegezaal zit met 100 man bouw je toch in mindere mate een band op met degene die de les geeft. Bij EuroCollege zit je met maximaal 15 mensen in de klas, waardoor je veel interactie hebt met jouw docent. “Studenten benaderen mij ook buiten school voor verdere hulp met schoolprojecten of een stage bijvoorbeeld”.

 Buiten de theoretische kennis die de studenten op doen in de lessen van mevrouw Liu, hecht zij ook waarde aan praktijkkennis. “Ter afsluiting van de lesstof ga ik lunchen met de studenten. Op die manier delen we een praktijkervaring. Ook doen we tussendoor een bedrijfsbezoek om de studenten te motiveren en hen te laten zien hoe de lesstof er in de praktijk uitziet”.