Begeleiding is een belangrijk onderdeel van de opleidingen van EuroCollege. Wij houden onze studenten scherp in de gaten en laten ze niet ‘zwemmen’. Op die manier zorgen we er samen voor dat onze studenten hun doel bereiken. Maar hoe ervaren de studenten die begeleiding eigenlijk en wat vinden de docenten van deze aanpak? In dit artikel en in bijgevoegde video’s vertellen studenten, staf en docenten wat zij hiervan vinden.

Kleinschaligheid

Studenten en docenten zijn positief over de kleinschaligheid van de school en de bijbehorende begeleiding. Je bent geen nummer, wordt altijd persoonlijk begroet en krijgt de hulp die je nodig hebt, aldus onze studenten. Zoals mevrouw Avci het zegt “Je krijgt de begeleiding en hulp als je hierom vraagt, maar ook als je er niet om vraagt”.

In het eerste jaar zijn de studenten in de les vaak rustig. Ze nemen van de docent aan wat hij/zij vertelt (zij zijn per slot van rekening nog werkzaam in het bedrijfsleven), ze vragen hierover door, maar trekken het niet snel in twijfel. Toch merkt docent, dhr. Fabrie, dat de studenten al best veel kennis hebben over de onderwerpen die aan bod komen. Dat maakt het leuk om de praktijkvoorbeelden met hen door te nemen, ze snappen waar het over gaat.

Tweede jaar

De studenten in het tweede jaar zijn de studenten zelf al voor het eerst op stage geweest en hebben hun eigen kennis en ervaring op zak, dat zorgt er voor dat ze de ervaringen die zij hebben opgedaan delen met de docent. Dit leidt soms tot stevige ‘sparringsessies’ met de docent, voor docenten een leuke uitdaging en voor de studenten ontzettend leerzaam.

Meer zien over de ervaringen van de studenten en docenten? Bekijk dan onderstaande video’s!

Docenten over EuroCollege studenten