In het AD van zaterdag 25 februari 2017, een interview met EuroCollege directeur Edu van de Walle. 

“Discipline, structuur, hiërarchie en open vragen, daar draait het om op het EuroCollege in Rotterdam en Amsterdam. Onder die omstandigheden verdwijnen leesproblemen als sneeuw voor de zon, zegt directeur Edu van de Walle.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen. 

Discipliner, structuur in onderwijs

Discipline, structuur, hiërarchie en open vragen, daar draait het  om op het EuroCollege in Rotterdam en Amsterdam. Dan verdwijnen leesproblemen als sneeuw voor de zon, zegt directeur Edu van de Walle. Natuurlijk melden zich bij de verkorte mbo– of hbo-opleiding van de particuliere school ook studenten met dyslexie. ,,Zo’n 40 procent”, schat hij. ,,Een enkeling is ook écht dyslectisch, maar de meesten hoor je na acht weken niet meer over dyslexie.”
Van de Walle verbaast dat niets. 

Echt lezen en studeren

,,We laten studenten écht lezen en studeren.” Dat gebeurt op de meeste Nederlandse scholen niet, constateert de directeur, die weinig op heeft met het reguliere onderwijs en de docenten die er
werken. ,,Als je op het EuroCollege je boeken niet leest, is de kans dat je een tentamen haalt gering. We kennen hier geen multiplechoicevragen.” 

Het draait hier om focus en concentratie. Ik wil daarom van iedere student horen wat zijn of haar doel voor in de toekomst is

Edu van de Walle

Hersenen worden aan het werk gezet

Hij waarschuwt nieuwe studenten en hun ouders daarom ook. De eerste weken zullen zwaar zijn. ,,Je wordt misselijk en moe. Dat komt door het lezen. De hersenen worden aan het werk gezet.” Overigens verdwijnen niet alleen dyslexieproblemen, stelt Van de Walle vast. Ook studenten met andere labels, zoals adhd, dyscalculie en gedragsproblemen, komen op de het EuroCollege van hun klachten af. ,,Het draait hier om focus en concentratie. Ik wil daarom van iedere student horen wat zijn of haar doel voor de toekomst is.”