Studiekeuze is moeilijk

“Een vervolgopleiding kiezen is niet eenvoudig, maar wel zeer bepalend voor je toekomstmogelijkheden”, vertelt de heer Abma, woonachtig in Amsterdam en vader van een student aan EuroCollege Amsterdam. “We zijn ons hele leven bezig met het nemen van beslissingen en veel keuzes maken wij op de automatische piloot. Echter niet de beslissing welke opleiding je wilt volgen. Mijn advies: kies voor een brede opleiding zoals EuroCollege die aanbiedt.

EuroCollege is anders

EuroCollege biedt in Amsterdam en Rotterdam opleidingen aan op het gebied van hotelmanagement, evenementen management en international business & entrepreneurship. Zowel op hbo als mbo, versneld en begeleid. De school is kleinschalig. De klassen zijn klein. De projecten zijn real life met echte deadlines, echt geld en echte opdrachtgevers. De school heeft het hoogste slagingspercentage van Nederland. Waarom? Er wordt doelgericht en hard gestudeerd en geleerd. De studenten ontwikkelen bij ons een stevige mentaliteit. “No pain, no gain!”

Gerichte keuze

De keuze voor een vervolgstudie is lastig, een kind moet op jonge leeftijd zelf al beslissen hoe zijn of haar loopbaan eruit komt te zien. Welke richting willen we op? “De meeste jongvolwassen hebben nog geen idee wat de later willen worden,” vertelt de heer Abma. “Zeker bij de keuze voor een mbo- of hbo-opleiding maakt iemand een gerichte keuze. Een beroepsopleiding in media, techniek, horeca, business of mode, er is zoveel keus.” Zijn oudste zoon (19) werd hier twee jaar gelden mee geconfronteerd. “Hij wist het echt niet.” Aldus de heer Abma. “Gelukkig  bezochten diverse opleiders zijn middelbare school om een presentatie te geven over hun aanbod. EuroCollege Amsterdam kwam ook aan bod. We waren meteen enthousiast Uiteindelijk werd het een mbo+ opleiding op het gebied van business, horeca en events, versneld in twee jaar..

Een brede, gewaardeerde en hoog aangeschreven opleiding

Uitdaging

Op EuroCollege leert de studenten niet alleen hun vakken halen. Tevens ontwikkelen zij discipline, een stevige mentaliteit en zelfvertrouwen. Op het mbo gaan de studenten vijf dagen naar school van 9.30 tot 17.00 op het hbo gaan de studenten vier dagen naar school, van 9.30 tot 18.00. De docenten komen uit het bedrijfsleven, de projecten zijn real life en deadline is er deadline.

Hoogaangeschreven opleiding

De zoon van de heer Abma is over een paar maanden afgestudeerd.  Hij is blij dat hij heeft doorgezet. “Natuurlijk is het zwaar. Veel huiswerk en projecten worden op school gedaan. Daarnaast krijgen de studenten les in kleine groepen, ze worden persoonlijk begeleid en voelen zich geen nummer. Aan de discipline en structuur moesten ze even wennen. De uitjes en fantastische studiereizen naar Japan of China compenseren veel.”  Nu heeft hij bijna zijn mbo+ diploma op zak. Een opleiding die hoog staat aangeschreven bij het bedrijfsleven. En dat slechts in twee jaar!”

Investering in de toekomst

De kracht van EuroCollege komt overeen met de hbo-opleiding die de heer Abma destijds gevolgd: een zeer brede studie met de juiste vakken en begeleiding om uiteindelijk een managementfunctie te vervullen of zelfstandig ondernemer te worden. “Mijn zoon gaat verder in de events”, vertelt de heer Abma enthousiast. “Als hij later besluit om in een andere branche te werken, komt de opleiding van EuroCollege hem goed van pas. Hij heeft in ieder geval, mede door de stages en zijn projecten geleerd hoe je een bedrijf moet runnen. EuroCollege is wat mij betreft in alle opzichten een goede investering in de toekomst van je kind