Het zit er weer op! De studenten van EuroCollege zijn aan het begin van september vol enthousiasme en motivatie begonnen aan hun studie. Maar hoe hebben ze deze maand eigenlijk ervaren? Wij vroegen het een aantal van hen. Dit keer is de beurt aan eerstejaars student Leonardo Zaken.

Welkom op EuroCollege.  Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Natuurlijk. Mijn naam is Leonardo Zaken, ik ben 20 jaar oud en ik kom uit Limburg. Voordat ik begon aan mijn hbo-studie aan EuroCollege heb ik een MBO 4 opleiding tot chef-kok gevolgd in België.

Dat is echt iets anders! Waarom heb je besloten om verder te studeren aan EuroCollege?


Ik wil graag meer leren over ondernemerschap. Op EuroCollege krijg je les van docenten uit het bedrijfsleven. Dit betekent dat zij veel ervaring hebben en echt weten waar over ze praten. Ik zal hier dus niet alleen les krijgen uit een boek maar ook meer te weten te komen over hoe ik alle theorie kan toepassen. Daarbij is de opleiding ook versneld. Dit betekent dat ik ook beter zal leren omgaan met deadlines. De discipline en structuur op school kan ik wel gebruiken.

Goed om te horen. Hoe heb jij de Boost Your Mindset Week ervaren?


Ik vond het heel leerzaam. We hebben veel verschillende lezingen bijgewoond die mijn manier van denken hebben veranderd Ik denk dat dit ook wel hoort op EuroCollege. Tijdens de open dagen hoorde ik vaak dat mijn mindset zou veranderen tijdens mijn studie. Leuk dat ik dit al in de eerste week heb mogen meemaken.

Klinkt als een goede start van je studie. Wat voor skills denk je dat je nodig hebt om succesvol te zijn?

Discipline en doorzettingsvermogen. Ik denk dat het belangrijk is dat als er tegenslagen op je pad komen dat je dan doorpakt en niet gelijk opgeeft. Daarbij is het natuurlijk ook belangrijk om positief te blijven. Je kan niet succesvol zijn als je je constant blijft focussen op het negatieve.

Daar zijn wij het helemaal mee eens. Heb je doelen voor jezelf opgesteld voor de komende tijd?


Eigenlijk heb ik maar één doel voor mezelf gesteld voor dit jaar en dat is dat ik het zo goed mogelijk wil afronden. Ik ga mijn best doen om hoge cijfers te halen en zoveel mogelijk kennis op te doen in de lessen. Daarbij wil ik me aan de ‘Principes van succes en prestaties’ van Napoleon Hill houden en deze zo goed mogelijk toepassen in het dagelijks leven.

Wat verwacht je te leren op EuroCollege om deze doelen te behalen?


Ik verwacht dat zij mij de juiste richtlijnen geven en mij klaarstomen voor het bedrijfsleven. Discipline vind ik erg belangrijk en ik hoop veel begeleiding te krijgen en zo mijn doelen sneller te behalen.

Dankjewel voor je tijd Leonardo! Wij wensen je een leerzaam en gemotiveerd schooljaar toe!