Het zit er weer op! De studenten van EuroCollege zijn aan het begin van september vol enthousiasme en motivatie begonnen aan hun studie. Hoe hebben ze deze week eigenlijk ervaren? Wij vroegen het een aantal van hen. Dit keer is de beurt aan eerstejaars student Milan Vroom.   

Welkom op EuroCollege! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Mijn naam is Milan Vroom. Ik ben 16 jaar oud en ik heb de mavo op het Copernicus in Hoorn afgerond. Momenteel volg ik de opleiding International Business & Sales aan EuroCollege.

Leuk om je op school te mogen ontvangen, Milan! Waarom heb je eigenlijk voor een studie aan EuroCollege gekozen?

Na het bezoeken van de open dagen begreep ik dat EuroCollege een ander soort school is. Hier ligt de focus op discipline en het ontwikkelen van de juiste mindset wat op andere scholen vaak niet het geval is. Daarbij vind ik het ook een grote plus dat de school versnelde opleidingen aanbiedt.

Je eerste schoolweek begon met de Boost Your Mindset week, hoe heb je dit ervaren?

Ik vond het superleuk. De dagen waren erg lang maar ik heb me geen seconde verveeld. De lezingen die wij hebben gevolgd waren inspirerend en motiverend. Een goede start van het opbouwen van de juiste mindset voor de rest van mijn schoolcarrière!

Dat is goed om te horen. Naar jouw mening, welke skills moet je beschikken om succesvol te zijn? 

Ik denk dat het hebben van ambitie en discipline het belangrijkst is. Daarbij moet je ook een visie hebben en ook passie voor wat je doet. Als je echt wat wil bereiken moet je keihard werken dus dan is het belangrijk dat je het leuk vindt wat je doet.

Over het hebben van een visie gesproken, heb je doelen voor jezelf opgesteld voor de komende tijd?

Ik wil graag doorstromen van het mbo naar het hbo. Gelukkig is dit op EuroCollege mogelijk na het eerste jaar mogelijk. Daarbij wil ik ook zelfverzekerder worden zodat ik beter kan presenteren. Dit is een skill die goed van pas komt in de sales industrie.

Wat een mooi streven. Wat verwacht jij van het aankomende schooljaar?

In de eerste schoolweek heb ik al geleerd dat deadlines heel belangrijk zijn op EuroCollege. Ik verwacht dan ook dat ik veel gedisciplineerder zal zijn na dit jaar. Met een goede discipline en een positieve mindset hoop ik meer kansen te zien en te benutten.

Wij vinden dit een fantastisch voornemen. Alvast een leerzaam en gemotiveerd schooljaar toegewenst, Milan!