Het nieuwe schooljaar is weer in volle gang. Doelgericht en vol enthousiasme, motivatie en energie zijn de studenten afgelopen week van start gegaan met het zetten van stappen in de richting van een succesvolle toekomst. Wij vroegen een aantal van hen hoe zij hun eerste week hebben ervaren. Dit keer is de beurt aan eerstejaars student Berend Boland.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Ik ben Berend Boland, ik ben 17 jaar en momenteel woon ik in een klein dorpje boven Rotterdam genaamd Moerkapelle. Sinds afgelopen week studeer ik hbo International Business & Entrepeneurship aan EuroCollege in Rotterdam.

Berend, waarom heb je eigenlijk voor het EuroCollege gekozen?

Na het bezoeken van een aantal open dagen was het mij snel duidelijk dat er op veel hbo-opleidingen nog te veel niet goed geregeld en onduidelijk is. Op EuroCollege is alles goed georganiseerd en wordt er gedisciplineerd gehandeld. Afspraak is afspraak, te laat is te laat. Ook vind ik het erg fijn dat de docenten niet alleen over theoretische kennis beschikken maar ook precies weten hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat.

Je eerste schoolweek zit erop! Wat vond jij van de Boost Your Mindset week?


Ik vond het erg leerzaam! De ‘Boost Your Mindset’ week sloot goed aan bij mijn verwachtingen van het EuroCollege. Tijdens deze driedaagse introductieweek heb ik samen met alle nieuwe studenten geleerd over drie belangrijke boeken: ‘Think & Grow Rich’, ‘Digitale Dementie’ en ‘Waarom de Rijken alsmaar Rijker worden’. Een erg geslaagde start van mijn schoolcarrière dus!

Dat is goed om te horen. Over een goede start gesproken, welke karaktereigenschap vind jij dat je moet bezitten om succesvol te zijn?

Discipline. Veel mensen hebben een groot doel voor ogen, alleen bereiken zij dit niet omdat ze er niet hard genoeg voor werken. Je zal pas succesvol zijn als je een sterk karakter hebt en er voor de volle 110% voor gaat. “No pain, No gain”, zoals hier op school wordt gezegd. Gelukkig wordt hier veel aandacht aan besteed op EuroCollege.

Daar heb jij helemaal gelijk in. Op welk doel ga jij je dit jaar focussen?


Ik vind het belangrijk om mijzelf altijd te blijven verbeteren daarom wil ik graag werken aan het ontwikkelen van mijn mentaliteit. De kennis die ik over zelfontplooiing op de middelbare school heb opgedaan is erg gering. Nadat ik de boeken van de ‘Boost Your Mindset’ week had gelezen kwam ik er pas achter hoeveel ik eigenlijk heb misgelopen in het verleden. Maar ik ben er zeker van dat dit goed gaat komen op EuroCollege.

Het was fijn je gesproken te hebben Berend. Wij wensen je een leerzaam en gemotiveerd schooljaar toe!