Het nieuwe schooljaar is weer in volle gang. Doelgericht en vol enthousiasme, motivatie en energie zijn de studenten afgelopen week van start gegaan met het zetten van stappen in de richting van een succesvolle toekomst. Wij vroegen een aantal van hen hoe zij hun eerste week hebben ervaren. Dit keer is de beurt aan eerstejaars student Claire Troost.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Ik ben Claire Troost en ik ben 18 jaar oud. Ik zit in het eerste jaar van de opleiding International Business & Entrepreneurship op de vestiging van EuroCollege in Rotterdam.

Je hebt net je eerste schoolweek achter de rug. Hoe is de keuze eigenlijk op EuroCollege gevallen?

Bij het EuroCollege ligt de focus op hard werken en het creëren van de beste mentaliteit om sterk te staan in het bedrijfsleven. Ik wil later succesvol ondernemer worden en ik geloof erin dat de sterke mindset en discipline die je geleerd wordt bij het EuroCollege cruciaal is om dit doel te bereiken. Daarnaast vind ik het erg fijn dat ik les krijg van succesvolle managers en ondernemers uit het bedrijfsleven. Dit maakt de lessen interessant, omdat docenten veel van hun persoonlijke ervaringen delen. Er wordt dieper op de stof ingegaan en daar kan je erg veel van leren.

Was de Boost Your Mindset Week daar een goed begin van?

Absoluut! Naast het feit dat ik deze drie dagen heel veel leuke nieuwe mensen heb leren kennen, werd er ook door de schoolleiding uitgelegd wat de belangrijke regels zijn op het EuroCollege. Zo werd er bijvoorbeeld aandacht besteed aan het feit dat je altijd op tijd moet zijn en je je gepast en netjes moet kleden. Ook waren we bezig met het vaststellen van onze exacte doelen voor dit schooljaar, zodat we duidelijk op papier hebben staan wat onze ambities zijn en waar we hard voor willen werken de aankomende tijd.

Klinkt als een geslaagde week! Naar jouw mening wat voor skills heb je nodig om succesvol te zijn?

Een positieve houding, een sterke mindset en heel veel discipline. Hier wordt op het EuroCollege veel aandacht aan besteed. Aan de hand van de bekende succesboeken: ‘Think & Grow Rich’ en ‘Succes door een positieve instelling’ van Napoleon Hill zijn de 17 regels voor succes opgesteld. Deze regels zijn erg belangrijk bij het EuroCollege en zijn dan ook overal in mooie lijsten door de hele school te vinden. De 17 regels luiden als volgt:

 1. Wees altijd positief
 2. Stel vastomlijnde doelen
 3. Doe altijd een stapje extra
 4. Denk zorgvuldig
 5. Zelfdiscipline
 6. Omring je met de denktank
 7. Geloof altijd in jezelf
 8. Wees een prettig persoon
 9. Toon altijd persoonlijk initiatief
 10. Wees enthousiast
 11. Focus
 12. Werk altijd samen
 13. Van teleurstellingen leer je
 14. Visualiseer je doelen
 15. Budgetteer tijd en geld
 16. Zorg dat je lichamelijk en geestelijk fit bent
 17. Gebruik de kracht van gewoonte

Als je de 17 regels voor succes goed nastreeft en beheerst heb je de juiste skills om succesvol te worden.

Daar sluiten wij ons natuurlijk volledig bij aan. Met deze regels in gedachte, wat zijn jouw doelen voor dit jaar?

Mijn leiderschapskwaliteiten ontwikkelen, veel kennis op doen over het bedrijfsleven en mijn discipline versterken. Vooral met betrekking tot ’s morgens vroeg opstaan, want daar heb ik nogal wat moeite mee. 😉 Dit jaar wil ik groeien als persoon zodat ik sterk in mijn schoenen sta in het bedrijfsleven en een succesvolle ondernemer word.

Claire, het was leuk je te spreken. Wij wensen je veel succes bij het behalen van je gestelde doelen en dat je een leerzaam jaar tegemoet gaat!