Een nieuw schooljaar is altijd spannend. Toch zijn de studenten van EuroCollege aan het begin van september vol enthousiasme en motivatie van start gegaan met hun studie. Wij vroegen een aantal van hen hoe zij hun eerste week hebben ervaren. Dit keer is de beurt aan eerstejaars student Lorenzo Nikolic.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Mijn naam is Lorenzo Nikolic en ik ben 19 jaar. Onlangs ben ik begonnen aan de hbo-studie International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege.

Leuk om je op school te mogen ontvangen, Lorenzo! Hoe beviel je eerste schoolweek?

Erg goed. Alles was tot in de puntjes geregeld dus het was heel duidelijk waar ik moest zijn en wat er van mij verwacht werd.   

Waarom heb je eigenlijk voor een studie aan EuroCollege gekozen?

Ik was op zoek naar een uitdaging. Na het bezoeken van een open dag wist ik dat ik aan het juiste adres was. EuroCollege focust zich op het behalen van persoonlijk succes. Wat betekent dat deze weg voor iedereen anders is. Door persoonlijke coaching vanuit de school kan ik doelgericht werken aan mijn toekomst. 

Het schooljaar begon met de Boost Your Mindset week. Hoe heb jij dit ervaren? 

Ik vond het een leuke week om mee te maken. De verhalen van de sprekers waren boeiend en goed te volgen. De boeken die besproken werden had ik nog niet eerder gelezen dus ik vond het leuk om daar meer over te weten te komen. Wat ik voornamelijk fijn vond is dat je nu goed kon zien wat de school van zijn studenten verwacht voor de komende jaren.

Klinkt als een geslaagde week! Wat voor skills heb je naar jouw mening nodig om succesvol te zijn?

Je moet doelgericht te werk kunnen gaan. Om succes te kunnen behalen, moet je het voor je kunnen zien. Elke stap die je neemt moet een keuze zijn voor dat doel. Je leeft er als het ware echt naartoe. Daarbij moet je ook kunnen leren van anderen die het succes al hebben behaald dat jij ook wilt behalen. Luisteren naar andermans ervaringen en verhalen kan heel waardevol zijn.

Daar sluiten wij ons volledig bij aan. Wat verwacht jij van dit schooljaar?

Ik vind het belangrijk om zoveel mogelijk kennis op te doen en over te gaan naar het tweede schooljaar. Zoals ik net zei, staat het luisteren naar andermans ervaringen en verhalen bij mij op nummer een. EuroCollege docenten zijn niet alleen docenten maar ook professionals die succes hebben behaald in hun vakgebied. Dit is op andere scholen vaak niet zo. Ik kijk ernaar uit om van hen te horen wat de stappen waren die zij hebben gezet en ook de dingen die zij nu anders zouden doen. Ik kan deze levenslessen dan voor altijd meenemen in mijn achterhoofd.

Het was fijn je gesproken te hebben Lorenzo. Wij wensen je een leerzaam en gemotiveerd schooljaar toe!