Iets nieuws starten is altijd spannend. Toch zijn de studenten van EuroCollege aan het begin van september vol enthousiasme en motivatie van start gegaan met hun studie. Wij vroegen een aantal van hen hoe zij hun eerste week hebben ervaren. Dit keer is de beurt aan eerstejaars student Mei-Lin Bakker.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Mijn naam is Mei-Lin Bakker. Ik ben 19 jaar en ik woon in Limmen, een klein dorpje onder Alkmaar. Onlangs ben ik begonnen aan de hbo-studie International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege in Amsterdam.

Mei-Lin, hoe beviel je eerste schoolweek aan EuroCollege?

Goed! Ik heb hiervoor mbo-niveau 4+ bij EuroCollege mogen afronden dus ik was al bekend met de manier van onderwijs. Dat hielp veel omdat ik wel een beetje wist wat ik kon verwachten.

Waarom heb je gekozen om je studie voort te zetten aan EuroCollege?

Ik vind het reguliere onderwijs niet gestructureerd genoeg. EuroCollege staat bekend om zijn kleine klassen, persoonlijke aandacht, discipline en structuur. Deze aspecten vind ik erg belangrijk bij het kiezen van een school. Door de goede begeleiding en duidelijke regels wist ik zeker dat ik mijn hbo-opleiding hier kon halen.

Wat vond jij van de Boost Your Mindset week?

Inspirerend, leerzaam maar ook zeker intensief. Er werden veel persoonlijke ervaringen gedeeld. Dit zorgde ervoor dat wij als studenten ook een beter beeld krijgen hoe dingen in de praktijk in zijn werk gaan. Ik zal deze verhalen in mijn achterhoofd houden als ik zelf de businesswereld instap. Echter vind ik het ook belangrijk om zelf dingen in de praktijk te kunnen ervaren, fouten te maken en naar oplossingen te zoeken. Voor mij is veel verdienen niet het belangrijkste. Ik streef naar het vinden van de ultieme vrijheid, zodat ik kan doen wat ik wil zonder afhankelijk te zijn van anderen.

Dat klinkt als een prachtig streven. Welke stappen ga je nu zetten om dit werkelijkheid te maken? 

Met deze gedachte in het achterhoofd, heb ik een driejarig doel opgesteld. In die tijd wil ik een hbo- diploma halen, internationale stages lopen en mijn netwerk verbreden. Ik ben ervan overtuigd dat EuroCollege de juiste keuze is om deze stappen te zetten en uiteindelijk mijn doel te behalen.

Het was goed je gesproken te hebben Mei-Lin. Wij hopen dat jij je doelen snel mag behalen en wij wensen je een leerzaam en gemotiveerd schooljaar toe!