Op EuroCollege hechten wij veel waarde aan het opdoen van praktijkervaring. Wij sporen onze studenten dan ook aan om uit hun comfortzone te treden en zo veel mogelijk ervaringen op te doen die ze anders wellicht nooit hadden meegemaakt. Om deze reden gaan zij tijdens hun studie niet één keer, niet twee keer, maar zelfs drie keer op stage. De zogeheten werkoriëntatie start direct na het eerste semester. Wij vroegen een aantal studenten naar hun ervaringen, leermomenten en carrièredoelen. Dit keer is de beurt aan Edwin de Klerk.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?


Natuurlijk. Mijn naam is Edwin de Klerk en ik ben 22 jaar. Momenteel volg ik de opleiding International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege in Utrecht.

Leuk om je even te spreken, Edwin. Waarom heb je voor EuroCollege gekozen?

Ik vind het belangrijk om niet alleen theorie te kunnen leren maar ook mindset en discipline. Op EuroCollege kan dat. Het Learning By Doing principe spreekt mij daarom erg aan. Daarnaast vind ik het ook leuk dat de docenten professionals zijn uit het bedrijfsleven. Door hen komt de stof uit de boeken echt tot leven.

Dat is goed om te horen. Over Learning By Doing gesproken, waar loop jij momenteel werkoriëntatie?


Bij Ultimate Mastermind. Een bedrijf dat zich specialiseert in het geven van trainingen om financieel onafhankelijk te worden.

Waarom heb je gekozen voor dit bedrijf?

Ik wil graag meer leren over het principe van geld voor je laten werken. Dit zou je bijvoorbeeld kunnen bereiken door middel van de juiste investeringen. Ook houdt het bedrijf (net zoals EuroCollege) zich bezig met persoonlijke ontwikkeling.

Dat klinkt interessant. Hoe ben je bij dit bedrijf terecht gekomen?

De eigenaar van Ultimate Mastermind, Rene Cooiman, heeft een keer gesproken voor de tweedejaars studenten van EuroCollege. Daarna heb ik hem via social media benaderd en ben ik zo met hem in contact gekomen.

Hoe heeft EuroCollege bijgedragen aan het vinden van een stage?

Zoals ik eerder aangaf heb ik door EuroCollege kennis mogen maken met dit bedrijf. Toen ik op zoek moest gaan naar een stage kwam Ultimate Mastermind ook direct in mij op. Het benaderen van een bedrijf via social media is misschien niet de meest traditionele weg maar EuroCollege heeft mij ook geleerd om een doel te stellen en daar dan ook voor te gaan. Zo heb ik uiteindelijk de stage bemachtigd die ik wilde.   

Wat goed! Wat is je functie binnen het bedrijf en hoe ziet jouw werkdag eruit?

Op dit moment ben ik vooral bezig met organic marketing op social media. Daarnaast help ik ook met het bedenken en opzetten van nieuwe projecten en andere taken. ‘s Ochtends begin ik vaak met mijn eigen routine voor social media. Daarna krijg ik vaak wat andere kleinere dagtaken die ik vaak bespreek met de eigenaar.

Wat is tot nu toe jouw grootste leermoment in je stage?

Ik heb vooral veel geleerd over online marketing en een gedeelte van sales. Online marketing wordt natuurlijk steeds belangrijker en daarom vind ik het ook fijn dat ik hierover veel leer.

Heb je tijdens je studie ook belangrijke leermomenten gehad?

Op school heb ik vooral geleerd dat discipline heel belangrijk is. Er is veel werk dat gedaan moet worden. Je moet dus goed kunnen plannen, zodat het zich niet allemaal opstapelt.

Goed gezegd! Heb je ook al No Pain, No, Gain momenten ervaren tijdens je studie en/of stage?

Zeker. De weken voor de tentamens waren vrij heftig. Ik heb dagen gehad dat ik tot laat in de nacht door moest werken om het beste resultaat neer te zetten. Hier had ik zeker niet altijd zin in, maar moest ik toch doorzetten.

Mooi dat je toch hebt doorgezet. Edwin, wat zijn jouw carrièredoelen voor de toekomst?  

Uiteindelijk wil ik miljardair worden voor mijn 50e. Daarnaast wil ik in bezit zijn van meerdere bedrijven en andere investeringen die uiteindelijk op een passieve manier geld voor mij verdienen.

Ambitieuze doelen, daar houden wij van! Veel succes bij het behalen van je doelen en bij het afronden van je stage. Zet ‘m op!