Op EuroCollege staat Learning By Doing centraal. Wij vinden het belangrijk dat onze studenten de kans krijgen de geleerde theoretische kennis toe te passen in de praktijk. Om deze reden gaan de studenten tijdens hun studie niet één keer, niet twee keer, maar zelfs drie keer op stage. Al na het eerste semester start dan ook de zogeheten werkoriëntatie.  Wij vroegen een aantal van hen naar hun ervaringen, leermomenten en carrièredoelen. Dit keer is de beurt aan Lara Ottevanger.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?


Natuurlijk. Mijn naam is Lara Ottevanger en ik ben 19 jaar oud. Momenteel zit ik in het eerste jaar van de hbo International Business & Entrepreneurship op EuroCollege in Rotterdam.

Leuk om je even te spreken. Waarom heb je voor een studie op EuroCollege gekozen?


Ik vind zelfontwikkeling erg belangrijk. EuroCollege vond ik daarom een goede aansluiting op mijn wensen omdat je op deze school niet alleen theoretische kennis opdoet maar er ook tegelijk aan je mindset gewerkt wordt. Daarnaast spraken de docenten uit de praktijk, de kleine klassen en het No Pain, No Gain concept mij ook aan. Ook de focus op discipline en doorzettingsvermogen die je op EuroCollege wordt aangeleerd vind ik een pluspunt. Tenslotte bieden de vele stages de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende bedrijven en werkzaamheden.

Een perfecte match dus! Waar heb jij gekozen om werkoriëntatie te lopen?

Bij het bedrijf Kippie. Dit is een Nederlands familiebedrijf met het hoofdkantoor in Waddinxveen. Ze hebben momenteel rond de 60 franchise winkels verspreid over heel Nederland. Hier loop ik mee op verschillende afdelingen.

Dat klinkt als een leuke uitdaging. Waarom heb je gekozen voor dit bedrijf?

Kippie is in de afgelopen 10 jaar flink gegroeid door middel van een franchiseformule. Het is een familiebedrijf waar de directeur actief betrokken is bij de uitvoering. Op het hoofdkantoor hebben ze weinig werknemers. Het is een klein en gezellig team en iedereen kent elkaar.

Een omgeving waar je veel kan leren dus. Hoe ben je bij dit bedrijf terecht gekomen?

Ik ken iemand die hier heeft gewerkt en ik heb via diegene de contactgegevens gekregen van de eigenaar van Kippie. Nadat ik een mail heb gestuurd ontving ik een uitnodiging voor een sollicitatie. Dit gesprek ging erg goed en al snel hoorde ik dat ik was aangenomen voor een stage.

Hoe heeft EuroCollege bijgedragen aan het vinden van een stage?


De BPV-lessen (Beroepspraktijkvorming) hebben mij aan het denken gezet over waar mijn interesses liggen. Tijdens de lessen is er aandacht besteed aan de leerdoelen zodat ik voor mijzelf ook duidelijk kreeg wat ik allemaal wilde leren. Ook kreeg ik een duidelijker beeld over hoe de stage zou verlopen en wat er van mij werd verwacht vanuit EuroCollege.

Wat voor functie doe je eigenlijk bij Kippie en hoe ziet jouw werkdag eruit?


Mijn functie ligt nu vooral bij het contact leggen en houden met klanten. Dus helpen bij de customerservice, de social media bijhouden en bestellingen doorvoeren of aanpassen. Ik heb op een dag veel contact met klanten maar ook met de winkels. Daarnaast is Kippie bezig met een nieuw project. Hiervoor mag ik participeren in de vergaderingen.

Spannend! Wat is tot nu toe jouw grootste leermoment in je stage?

Ik heb geleerd hoe je geduldig moet blijven als niet alles soepel verloopt. Ook ben ik erachter gekomen hoeveel er eigenlijk achter de schermen van een bedrijf plaatsvindt als het gaat om data, klanten, websites etc. Het is veel meer dan dat het op het eerste gezicht lijkt. Er zijn zoveel dingen die goed moeten gaan voordat een bedrijf pas echt goed draait. 

Heb je tijdens je studie belangrijke leermomenten gehad?


Jazeker. Ik heb vooral geleerd hoe belangrijk doorzettingsvermogen is en dat je met de juiste kennis en ervaring veel kan bereiken. Ik heb dit vooral gemerkt bij alle opdrachten en tentamens. Hier had ik soms wat strenger voor mijzelf moeten zijn. Het is echt een “No Pain, No Gain” moment geweest voor mij. Ik heb gerealiseerd dat als ik er de moeite niet voor doe, ik er ook niks voor terug krijg.

Heb je ook al een No Pain, No Gain moment ervaren tijdens je stage?

Vroeg opstaan en lange dagen zijn een echt ‘pain’ moment. Ik ben niet echt een ochtend persoon dus dit is redelijk lastig voor mij. Ik zit nu elke dag van 8 tot 5 op kantoor en maak dus redelijk lange dagen. Toch ben ik er mij er wel van bewust dat ik dit doe voor mijn toekomst. Ik leer veel en deze ervaring zal voor altijd bij mij blijven. Ook op school heb ik soms het gevoel dat er veel van je wordt gevraagd. Dit kan soms best pittig zijn maar ik weet waar ik het voor doe.

Zo is het. Wat zijn jouw carrièredoelen?

Ik zou graag op internationaal niveau een bedrijf willen starten. Dit wil ik doen in een richting die mij echt aanspreekt. Ik hoop dit de komende jaren uit te gaan zoeken. Ik wil ook veel reizen later. Ik vind het erg leuk om nieuwe landen te ontdekken, nieuwe mensen te ontmoeten en kennis te maken met verschillende culturen. Dit maakt zeker deel uit van mijn toekomstplan!

Bedankt voor je tijd, Lara! Wij wensen je veel succes bij het afronden van je stage en bij het behalen van je doelen. Zet ‘m op!