Voor eerstejaars hbo-studenten is de winterperiode een spannende tijd: zij mogen namelijk zes weken lang voor het eerst op stage! De zogeheten werkoriëntatie is bedoeld om alle tot nu toe geleerde theoretische kennis toe te passen in de praktijk. Learning by Doing staat op EuroCollege tenslotte centraal. Wij vroegen een aantal van onze studenten naar hun stage-ervaringen, leermomenten en carrièredoelen. Dit keer is de beurt aan Mei-Lin Bakker

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Zeker. Mijn naam is Mei-Lin Bakker, ik ben 20 jaar oud en ik studeer International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege Amsterdam.

Bedankt dat je tijd voor ons hebt gemaakt, Mei-Lin. Waarom heb je voor een studie op EuroCollege gekozen?


Afgelopen schooljaar heb ik mijn mbo-diploma Event & Hotelmanagement behaald aan EuroCollege. De EuroCollege-formule sluit perfect bij mij aan dus ik heb besloten om hier verder te studeren. Vooral de structuur en discipline werkt perfect voor mij. Ik heb namelijk soms moeite met progressie maken en deadlines halen als ik hierbij geen begeleiding krijg. Daarnaast haal ik veel uit de lessen van docenten uit het zakenleven en vind ik pakkendag op donderdag erg leuk.

Dat is goed om te horen! Waar loop je momenteel stage?


Bij HAIL Europe op de sales afdeling. HAIL Europe is een bedrijf dat internationaal cosmeticaproducten produceert voor de hotel- en hospitalityindustrie.

Klinkt uitdagend. Waarom heb je gekozen voor dit bedrijf?


Mijn interesse ligt bij cosmeticaproducten. Daarnaast is het een groeiend bedrijf met ontzettend veel potentie. Ook wilde ik graag mee kunnen lopen binnen de salesafdeling en werken in een klein team. Ik wilde de kans krijgen om vrij te kunnen bewegen en zoveel mogelijk van mijn stage te leren. 

Hoe ben je eigenlijk bij dit bedrijf terecht gekomen?


Een oud-werknemer heeft mij in contact gebracht met de twee eigenaressen. Zo ben ik via een warm contact bij HAIL Europe terecht gekomen.

Hoe heeft EuroCollege bijgedragen aan het vinden van een stage?


Op school is veel tijd besteed om ons te voorzien van alle informatie die nodig is bij het vinden van een passende stage. Er is vooral nadruk gelegd op het op tijd beginnen aan onze zoektocht. Als je vroeg bent heb je meer kans om een stage te vinden die je leuk vindt en aansluit op je interesses.

Zo is het maar net. Wat is je functie bij HAIL Europe en hoe ziet jouw werkdag eruit?

Geen een werkdag is hier voor mij hetzelfde. Het is vooral heel gevarieerd werk wat ik ontzettend leuk vind. Van een hele dag op pad tot een paar uur lang klanten bellen of helpen met klusjes voor het magazijn. Ze geven mij ontzettend veel vrijheid en vertrouwen om werkzaamheden zelfstandig op te pakken. De dagen vliegen voorbij en ik kan het gelukkig goed vinden met iedereen.

Daar zijn wij blij om! Wat is tot nu toe jouw grootste leermoment in je stage?

Dat je binnen de sales echt een olifantshuid moet ontwikkelen omdat je veel ‘nee’ en kritiek te horen krijgt. Daarnaast heb ik me gerealiseerd dat je voor de toekomst echt een baan moet vinden die perfect bij je past, omdat je het grootste deel van je dag op je werk besteedt.

Heb je tijdens je studie ook belangrijke leermomenten gehad?

Op EuroCollege heb ik vooral geleerd dat ik altijd moet doorzetten en hoe ik moet werken onder tijdsdruk. Beide skills die goed van pas komen tijdens deze stage!

Daarover gesproken, heb je al No Pain, No, Gain momenten ervaren in je studie en/of stage?

Dat heb ik zeker. Voornamelijk bij het halen van deadlines van de schoolopdrachten. Tot nu toe heb ik tot diep in de nacht moeten strijden om alles op tijd af te krijgen.

Dat klinkt pittig. Wat zijn jouw carrièredoelen voor de toekomst?

Om erachter te komen wat perfect bij mij past en daar aansluitend een baan op te vinden. Iets wat zorgt voor een glimlach iedere dag dat ik mijn bed uitstap, maar ook voor financiële vrijheid en wat een groot netwerk met zich meebrengt. Maar voornamelijk dagelijks plezier!


Dat klinkt als een mooi streven! Wij wensen je veel succes bij het afronden van je stage en bij het behalen van je doelen, Mei-Lin. Zet ‘m op!