Op EuroCollege staat Learning By Doing centraal. Wij vinden het belangrijk dat onze studenten de kans krijgen de geleerde theoretische kennis toe te passen in de praktijk. Om deze reden gaan zij tijdens hun studie niet één keer, niet twee keer, maar zelfs drie keer op stage. Al na het eerste semester start dan ook de zogeheten werkoriëntatie.  Wij vroegen een aantal van hen naar hun ervaringen, leermomenten en carrièredoelen. Dit keer is de beurt aan Rianne Jutte.

Welkom! Zou je je even kort willen voorstellen?

Natuurlijk. Mijn naam is Rianne Jutte en ik ben 19 jaar oud. Afgelopen september ben ik begonnen aan mijn eerste jaar International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege in Groningen.

Dankjewel dat je tijd voor ons hebt vrijgemaakt, Rianne. Waarom heb je gekozen voor een studie aan EuroCollege?

Vanwege de EuroCollege-formule. Het versterken van discipline en mindset spreekt mij als student erg aan. In de zomer voor ik begon met de studie ben ik veel persoonlijke ontwikkelingsboeken gaan lezen die aangeboden werden door EuroCollege. Dit deed ik om mij voor te bereiden op de studie en de juiste mindset te ontwikkelen. Hierin werd ik begeleid door de directeur, Dhr. van der Walle. De betrokkenheid en de persoonlijke begeleiding van vakdocenten. hebben mij die extra motivatie gegeven om mij in te schrijven.

Wat goed om te horen! Waar loop je momenteel stage?

Bij het vastgoed & makelaardij bedrijf Lilithome in Rotterdam.

Waar heb je gekozen om stage te lopen bij dit bedrijf?

De vastgoed en makelaardij sector spreekt mij erg aan. Ik wil door middel van deze stage kijken of dit wel echt bij mij past.

Slim gedacht om dat op deze manier uit te zoeken. Hoe ben je bij dit bedrijf terecht gekomen?

Via een student van EuroCollege Utrecht. Ik heb hem ontmoet tijdens de introductiedagen in Deventer. Hij heeft voor mij een goed woordje gedaan bij het bedrijf en daarna volgde het sollicitatiegesprek al snel. Ik heb ervoor gekozen om in Rotterdam stage te gaan lopen, omdat ik graag een groter netwerk wil opbouwen buiten Groningen en ik in de toekomst verder wil gaan reizen.

Klinkt als een mooi streven. Hoe heeft EuroCollege bijgedragen aan het vinden van een stage?

Tijdens de BPV (Beroepspraktijkvorming) word je voorbereid op het vinden van een stageplek. In de lessen hebben we geleerd hoe je bijvoorbeeld een succesvol LinkedIn profiel aanmaakt. Ook maak je doelstellingen voor jezelf over wat je precies wilt leren tijdens je werkoriëntatiestage, zodat je jezelf meer persoonlijk gaat ontwikkelen.

Wat is je functie op je stage en hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ieder geval nooit hetzelfde. Mijn functie is vooral het contact leggen en het inplannen van afspraken met klanten. Daarnaast leer ik van alles wat er gebeurt binnen de vastgoed makelaardij zoals een bezichtiging bijwonen, huurcontract opstellen, administratief werk, taxeren van een woning en nog veel meer!

Klinkt als een veelzijdige stage. Wat is tot nu toe jouw grootste leermoment in je stage?

Dat je altijd geduldig en rustig moet blijven als er klanten zijn die het niet met je eens zijn. Daarnaast leer ik ook veel meer culturen en nieuwe talen kennen omdat bij Lilithome veel mensen komen met verschillende achtergronden.

Heb je tijdens je studie belangrijke leermomenten gehad?

Heel veel eigenlijk. Altijd blijven doorgaan ook al komen er teleurstellingen op je pad is hier een goed voorbeeld van. Ook heb ik geleerd dat je met doorzettingsvermogen veel meer kan bereiken dan door op te geven. Daarnaast heb ik ontdekt dat ik vakken zoals persoonlijke ontwikkeling en neuro-linguïstisch programmeren super interessant vind.

Heb je ook al No Pain, No Gain momenten ervaren in je studie en/of stage?

Ja zeker! Vooral met de eerste deadlines van de deelopdrachten. De schriftelijke opdrachten kon je niet zo een-twee-drie maken. Je moest er echt even voor gaan zitten en nadenken voordat je zomaar iets ging doen. De deadline was om negen uur en op dezelfde dag was ik om acht uur ’s ochtends nog steeds hard aan het werk voor de deadlines. Hierdoor heb ik weinig slaap gehad, maar door het harde werken heb ik zeker een mooi eindresultaat behaald!

Dat is mooi. Ten slotte, wat zijn jouw carrièredoelen?

Ik weet nog niet precies in welke branche ik wil werken, maar ik weet wel dat ik veel liefde heb voor reizen en verschillende culturen. Daarnaast hoop ik uiteindelijk een carrière te vinden die ik met veel passie mag gaan doen.

Veel succes bij het afronden van je stage en bij het behalen van je doelen, Rianne. Zet ‘m op!

https://www.eurocollege.nl/wp/wp-admin/