Volgende week is het zover: Dit jaar gaat de Business Trip naar China. In 10 dagen tijd gaan de studenten van het EuroCollege drie dynamische steden bezoeken om te ervaren hoe het internationale zakenleven in zijn werk gaat in deze nieuwe wereldmacht.

Ieder jaar organiseert de projectgroep ‘Business Trip’ een studiereis voor EuroCollege studenten die benieuwd zijn naar het bedrijfsleven in het buitenland. In de afgelopen jaren zijn studenten naar onder andere Brazilië, Vietnam en Rusland vertrokken om ervaringen op te doen met landen die economisch in opkomst zijn. In maart is het wederom tijd om grenzen te verleggen en de studenten mee op reis te nemen.

Een vol programma

De reis zal beginnen op Schiphol. De 41 studenten die zich hebben ingeschreven voor de Business Trip zullen hier verzamelen om vervolgens zowel door de projectgroep als de stafleden van het EuroCollege te worden begeleid naar het vliegtuig. Na een vliegreis van ongeveer 14 uur zal de reis van start gaan in Harbin, een stad in het noordoosten van China.

Harbin staat bekend om zijn vele Russische invloeden die tot op vandaag de dag verweven zijn in de cultuur en de architectuur van de stad. De studenten zullen op deze plek kennismaken met de lange geschiedenis van het gebied en de invloed daarvan op alle aspecten van het leven in Harbin. 

De reis zal worden vervolgd naar de traditionele, zakelijke hoofdstad van China, Beijing. Hier zullen de studenten het internationale zakenleven ontdekken dat hand in hand gaat met de Chinese tradities. Als laatste staat de stad Shanghai op de planning. Deze moderne hub is een stad waar vele culturen samensmelten. De studenten zullen ervaren welk effect dit heeft op het internationale zakenleven van China.

Een reis vol ontdekkingen

De projectgroep ‘Business Trip’ wil met de keuze van deze locatie de studenten laten zien hoe deze nieuwe wereldmacht zijn cultuur en tradities samen laat komen in het bedrijfsleven. Door drie uiteenlopende steden te bezoeken kunnen studenten dit dynamische land vanuit meerdere perspectieven bekijken.

“China is natuurlijk echt een wereldmacht. Toch is het nog steeds een land met vele tradities die kunnen verschillen per stad. Wij willen met deze reis onze medestudenten kennis laten maken met de geschiedenis en de cultuur van het land, maar ook met de manier van zaken doen. Door deze reis te maken komen wij allemaal te weten hoe China is uitgegroeid tot een van de belangrijkste landen in onze wereldeconomie”. – Vertelt Laura den Daas, voorzitter van de projectgroep Business Trip.