Koos van Geest is sinds 3 jaar docent bij EuroCollege. Na zijn carrière in de internationale hotellerie, waarbij hij werkte in landen zoals Amerika, Saudi Arabië, Duitsland en Engeland begon hij zijn eigen onderneming en geeft hij gastvrijheidstrainingen bij zorginstellingen en gemeentes. Door zijn kennis en ervaring op dit gebied, kan Van Geest de studenten alles vertellen over hospitality en ondernemerschap. Van Geest geeft vakken als Groepsdynamica, Ethiek, Introduction to Hospitality en Communiceren & Leiding geven.

Uniek

Voor Van Geest onderscheid EuroCollege zich met onder andere de docenten uit de praktijk. “Het concept van vakmensen uit de praktijk, die de theorie toelichten werkt heel goed”. Ook in zijn lessen valt het Van Geest op dat deze ervaringen de studenten interesseert. “Ik merk dat de studenten de verhalen over de internationale hotellerie altijd boeiend vinden. De praktijkvoorbeelden geven een extra dimensie aan de geleerde theorie. Ik denk dat de theorie beter ‘blijft hangen’ met een praktijkvoorbeeld in het achterhoofd”.

Naast lesgeven begeleidt Van Geest de mbo-studenten bij het schrijven van hun ondernemingsplan en is als een van de examinatoren aanwezig bij de presentatie van het eindproduct. “Ik laat de studenten hun presentatie van het ondernemingsplan een paar maal voor de groep oefenen. Als je ze dan bij het examen met zelfvertrouwen en passie hun plan ziet presenteren en ziet ‘shinen’ word ik daar heel blij van”.

work hard, play hard mentaliteit.

Gemotiveerde studenten

 De uniciteit van EuroCollege ligt volgens Van Geest niet alleen bij de docenten, maar ook bij de studenten. “Het zijn gemotiveerde studenten die weten waarvoor ze kiezen, namelijk een versnelde opleiding en dus ook een stapje extra doen om resultaat te behalen”. Van Geest omschrijft de studenten van EuroCollege dan ook als gedreven, doelgericht, competitief en met een work hard, play hard mentaliteit.