Laurens van Wesep is al een aantal jaar docent bij EuroCollege. Met zijn ervaringen in het organiseren van evenementen met een unieke twist (zoals Jaws bekijken terwijl je op het water bent) en zijn kapperszaak CUT ’N GO waarbij een bezoek aan de kapper snel en efficiënt verloopt, heeft hij veel kennis en ervaring op zak. Dit brengt hij met veel enthousiasme over op onze studenten en inspireert hen om ‘out of the box’ te denken.

In 2016 kwam Dhr. Van Wesep voor het eerst in contact met EuroCollege, omdat hij werd gevraagd een gastcollege te geven. Al snel werd lesgeven op EuroCollege vaste prik en doceert dhr. Van Wesep verschillende vakken, zoals Online Marketing, Big Data en Imagineering. “Wekelijks sta ik één dag voor de klas op het EuroCollege. Ik vertel de studenten over het ontwikkelen van nieuwe business concepten, het testen van ideeën, het gebruik van data en hoe je hierbij gebruik maakt van marketing”.

Zelf is Van Wesep dagelijks bezig met het ontwikkelen en testen van nieuwe concepten. “Het is prachtig om daarover te kunnen vertellen aan studenten en hen zo te inspireren!” aldus Van Wesep.

Nieuwe concepten

Zelf is Van Wesep dagelijks bezig met het ontwikkelen en testen van nieuwe concepten. “Het is prachtig om daarover te kunnen vertellen aan studenten en hen zo te inspireren!” aldus Van Wesep.

 Het lesgeven op EuroCollege is anders dan op andere hogescholen en universiteiten. “Alles is offline, géén PowerPoint maar een whiteboard, géén laptop in de klas maar een boek en schrift. De klassen zijn klein, waardoor er veel interactie tussen docent en student mogelijk is. Daarnaast kan je je als docent vol focussen op de lesstof, de staf van het EuroCollege zorgt voor de begeleiding van de studenten”.

Helaas was het in verband met het coronavirus niet meer mogelijk om de lessen op de gebruikelijke manier te laten plaatsvinden, maar de lessen gingen natuurlijk gewoon door. “Het EuroCollege heeft zich in zeer korte tijd aangepast en is volledig naar online lesgeven geswitcht. Alhoewel de interactie met studenten anders is, blijft veel ook hetzelfde”.

Het EuroCollege heeft zich in zeer korte tijd aangepast en is volledig naar online lesgeven geswitcht

Het geven en volgen van online lessen is dus niet alleen wennen voor onze studenten, maar ook voor de docenten. Toch ziet iedereen er ook de positieve kant van in. Zoals onze student Ramon Verkleij al zei, is het fijn dat de lessen wel gewoon doorgaan en hij geen onnodige achterstand oploopt. Ook dhr. Van Wesep ziet het positieve van online lesgeven “Online lesgeven biedt ook veel kansen. Vooral met een vak zoals Online Marketing kan ik nu veel voorbeelden laten zien waarmee studenten direct aan de slag kunnen”.