Sinds 2013 is dhr. Terband docent bij EuroCollege. Met zijn kennis en ervaring in de hospitality- en eventindustrie is hij een enorme bron van kennis en inspiratie voor onze studenten. Naast lesgeven zet dhr. Terband zich ook op andere vlakken in voor EuroCollege, zoals bij de Junior en Senior Projects en de stages van de studenten.

Medeoprichter Martinair

“Als medeoprichter en CEO van Martinair Partyservice heb ik 28 jaar aan het roer gestaan van dit bedrijf en heb ik het grote voorrecht gehad om zelf hospitality, klantgerichtheid en -tevredenheid tot in detail, ook internationaal, te mogen leren, ervaren en toepassen”.

Evenementen

De evenementen waar dhr. Terband met Martinair Partyservice bij betrokken was, waren ook zeker niet de minste. Een aantal springt er voor hem uit “Ik denk dan aan de ontvangsten die we hebben mogen verzorgen tijdens het huwelijk van ZKH Prins Willem Alexander en mevrouw Máxima Zorreguieta, alle hospitality events tijdens Euro 2000 in alle stadions van België en Nederland, een      pop-up luxe hotel in Kasteel de Haar voor een informele conferentie voor de Europese ministers van Buitenlandse Zaken, de volledige culinaire verzorging van het VIP dorp tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Ahoy Rotterdam en de VIP catering tijdens concerten van bijvoorbeeld The Rolling Stones en U2.

Met de crew van Martinair Partyservice stonden we altijd klaar om de gasten een volledige hospitality experience te geven”. Deze ervaringen sluiten goed aan op de lessen die dhr. Terband geeft, zoals Strategic Management, Leisure Management, International Hospitality Management en Hospitality Experience.

“Al deze ervaring betrek ik en kan ik voor de volle 100% toepassen in mijn lessen”.

Disney

Zoals gezegd houdt dhr. Terband zich niet alleen bezig met lesgeven, maar zet zich ook op andere vlakken in voor EuroCollege, zoals bij de stages. Zo heeft hij ervoor kunnen zorgen dat EuroCollege jaarlijks 10 á 12 studenten kan inzetten voor een stage bij Disney World in Orlando, Florida.“De positieve feedback die je dan krijgt van stagebegeleiders van bedrijven waar onze studenten stagelopen, met als kers op de taart toch wel de geweldige indruk die onze studenten hebben achtergelaten bij Disney World, dat is heel leuk om te zien en te horen”.

Dhr. Terband heeft zelf weinig ervaring met studenten van andere opleidingen/scholen dan EuroCollege. Echter, een vraag die voor hem wel belangrijk is, is merkt het bedrijfsleven het verschil tussen studenten van EuroCollege en andere scholen. “Bij mijn gesprekken met stagebedrijven, bedrijven waar alumni werkzaam zijn en bedrijven waar onze studenten een real life project tot uitvoering moeten brengen, juist daar vertellen zij mij dat onze studenten niet alleen prettig zijn om mee te werken, maar dat zij opvallen door een kennis van zaken, leergierigheid, motivatie, mentaliteit, doortastendheid en hun normen en waarden. Dat maakt mij trots en geeft mij een positieve kick, een extra motivatie om nog meer energie te stoppen in de begeleiding van onze studenten”.

Dat maakt mij trots en geeft mij een positieve kick

Zoals gezegd heeft dhr. Terband weinig ervaring met lesgeven op andere scholen, maar heeft hierover wel gesprekken gehad met studenten die zijn geswitcht van studie en/of school. “In die gesprekken kom je al gauw op zaken als discipline, structuur, geen lesuitval, persoonlijke aandacht en real life projecten”. Dhr. Terband ziet dat deze formule de studenten (weer) motiveert om te leren en met plezier naar school te gaan. Ook stelt hij dat het niet alleen prettig is voor de studenten, maar ook voor de docenten “Zelf vind ik deze formule ook erg prettig, omdat je precies weet ‘hoe de hazen lopen’ en door de kleinschaligheid creëer je ook een bepaalde band met de studenten”.

Real life business

De uniciteit van EuroCollege ligt volgens dhr. Terband dus vooral in de formule en de realistische voorbereiding van de studenten op hun toekomstige carrière. “Bij de opleidingen van EuroCollege staat niet het boek centraal, maar het voorbereiden van de studenten op ‘real life business’ door middel van kennis, (zelf)discipline en mentaliteit, waarbij naast unieke real life projecten, ook gezelligheid centraal staat. Ook de begeleiders, die de studenten voorbereiden op het zelfstandig werken en beslissingen durven en kunnen nemen spelen een grote rol in de opleiding. Dit maakt EuroCollege in mijn ogen uniek”.

Kleinschaligheid

 Door de kleinschaligheid van de school en de band die daardoor tussen docent en student ontstaat, is er ook buiten de lessen veel interactie tussen hen. Dit brengt natuurlijk leuke momenten met zich mee. “Ik zou het zelf leuke, maar ook spannende, inspirerende, dierbare en “No pain no gain” momenten willen noemen. Dat kan variëren van tegen een student zeggen dat zijn/haar stropdas op pakkendag niet goed zit en even later met dezelfde student wat drinken in de stamkroeg van het EuroCollege.

Of van een teleurstellend moment voor een Senior Projectteam na afloop van één van de tussentijdse presentaties over de voortgang van hun project en een aantal maanden later samen genieten van een werkbezoek aan de organisatie van de Olympische Winterspelen 2022 tijdens de Business Trip in Beijing. Of een uurtje eerder naar het EuroCollege Gala gaan om het projectteam en hun hulpstudenten veel succes en bovenal veel plezier te wensen bij de uitvoering van hun Gala-avond voor hun mede studenten, directie en staf. Ik denk dat menig docent bij het EuroCollege een boek zou kunnen schrijven getiteld ‘Mijn memorabele momenten op het EuroCollege’”.