Dit jaar vinden de EuroCollege Introductiedagen weer plaats zoals we dit gewend zijn. Na een lange tijd zonder evenementen en introducties is het gelukkig weer mogelijk! De Introductiedagen Commissie 2021 is dan ook blij dat zij aan de slag kunnen met dit mooie project en stelt zich de komende tijd graag aan jullie voor.

Mijn naam is Boyke Toirkens, ik ben 19 jaar en studeer International Business & Finance Management in Utrecht. In mijn vrije tijd duik of windsurf ik graag en verder ben ik penningmeester bij mijn windsurfvereniging.

Waarom heb je voor EuroCollege gekozen en hoe is het om hier te studeren?

Ik heb gekozen voor EuroCollege omdat ik een versnelde studie wilde doen waarbij ik voldoende werd uitgedaagd. Wat ik ook belangrijk vind, is de persoonlijke aandacht. Naast het feit dat ik hier zometeen wegga met een diploma, heb ik ook als persoon een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het studeren is hier uitermate leuk en een behoorlijke uitdaging. Je kent wel iedereen uit je lichting waardoor er een gezellige sfeer ontstaat onderling. Je zit allemaal in hetzelfde schuitje, je studeert samen en vervolgens borrel je ook samen. De uitdaging zit het vooral in het tempo en discipline. Een goede planning is wel belangrijk, gezien het hoge tempo. De focus op discipline was wel even wennen. Bijvoorbeeld het principe deadline is deadline. Waar vroeger je docent je het hand boven het hoofd hield als jij je opdracht te laat inleverde, is dat hier absoluut niet het geval. Te laat is ook echt te laat.

Hoe is het om de EuroCollege Introductiedagen 2021 te organiseren?

Het organiseren van de Introductiedagen is een zeer leerzaam proces, want je krijgt al een beetje een verwachting van hoe het eraan toe zal gaan tijdens de Senior Projects. Verder is het een hartstikke leuke groep om de introductiedagen mee te organiseren.

Waarom heb je hiervoor gesolliciteerd?

Zelf ben ik bij de Boost Your Mindsetdagen geweest. Ondanks dat het iets anders verliep dan normaliter, heb ik echt de tijd van mijn leven gehad. Deze ervaring wil ik graag doorgeven aan de nieuwe lichting. Het organiseren van de introductiedagen is overigens een goede voorbereiding voor het Senior Project. Het sollicitatiegesprek is allesbehalve wat je van een normaal sollicitatiegesprek verwacht, er wordt namelijk om het uiterste van je gevraagd.  

Hoe is het om samen te werken? En hoe is het om samen te werken met studenten van andere vestigingen?

Het samenwerken met mijn medestudenten en studenten van andere vestigingen is uitermate tof. In het begin was het even wennen aangezien je niet iedereen kent maar dat gevoel ging snel weg. Uiteindelijk is iedereen anders, maar we hebben met zijn allen een gezamenlijk doel, namelijk het neerzetten van een onvergetelijke paar dagen voor de nieuwe lichting.

Wat is jouw rol in de groep? Ben je bijv. voorzitten, verantwoordelijk voor financiën etc.?

Mijn rol binnen de groep is teamcaptain, ik zal tijdens de introductiedagen samen met een medestudent een team begeleiden.

Wat is tot nu toe het meest leerzaam geweest in jouw studie?

Het meest leerzame van mijn studie is dat ik mijn definitie van succes heb weten te formuleren. Succes is voor iedereen anders en iedereen heeft andere doelen. Ook weet ik nu hoe je doelen moet formuleren en ze vervolgens moet bereiken.

Wat zijn jouw carrière doelen?

Na mijn studie wil ik een paar jaar werken in private banking of investment banking. Vervolgens wil ik in deeltijd mijn MBA halen en uiteindelijk wil ik mijn eigen bedrijf oprichten in private banking. Aan het einde van mijn carrière wil ik nog doceren.

Hoe draag EuroCollege bij aan het bereiken van deze doelen?

Tijdens mijn studie heb ik geleerd hoe ik voor mezelf doelen moet stellen en hoe ik deze kan behalen. Zowel EuroCollege, als de onderlinge motivatie vanuit mijn medestudenten, dragen hieraan bij.

Heb je al No Pain, No Gain momenten ervaren?

Momenteel heb ik een No Pain No Gain moment ervaren. Dit was tijdens mijn zoektocht naar een zomerstage. Ik was razend enthousiast om bij een bedrijf stage te lopen echter, was het niks geworden omdat de stageperiode te kort was. Ik baalde ervan maar op dat moment was er geen tijd om bij de pakken neer te zitten, aangezien ik hoe dan ook een zomerstage adres moest hebben. Het was dan ook een kwestie van de knop omzetten en doorgaan.

Op welke prestatie die je in je studie behaald hebt ben je het meest trots?

Ik ben het meest trotst op mijn prestatie van het behalen van de verdiepingsklas. Tijdens het eerste semester heb ik een aantal doelen voor mezelf gesteld die ik wil bereiken voor het jaar 2021 en dit was het eerste doel wat ik van mijn lijstje kon afvinken.

Welke vaardigheden heb je (verder) ontwikkeld tijdens je studie?

Ik heb niet zozeer vaardigheden ontwikkelt tijdens mijn studie, ik heb mij meer ontwikkeld als persoon. Als ik kijk hoe ik nu ben en hoe ik was voor mijn studie, is het echt een wereld van verschil. Naast het feit dat je hier een educatie meekrijgt, doorloop je ook een persoonlijke ontwikkeling.

Hoe heb je de praktijkmomenten tot dusver ervaren en waar heb je stage gelopen/loop je nu stage?

Ik loop momenteel stage bij GoldRepublic. Tijdens mijn zomerstage heb ik enorm veel geleerd over hoe het eraan toe gaat in het bedrijfsleven. De stage afwisselen met het semester zorgt ervoor dat het divers is waardoor je continu iets nieuws leert. Tijdens mijn stage heb ik nieuwe inzichten verkregen die ik nooit in de schoolbanken zou meekrijgen. Je leert en studeert en je past het gelijk toe tijdens je stage.

Waar kijk je het meest naar uit voor de komende studieperiode?

Aankomend jaar zijn er vele gebeurtenissen waar ik naar uitkijk. Ik heb uitermate veel zin in het Senior Project, wat een mooie gelegenheid is om met je medestudenten te werken aan een real life project. Verder kijk ook erg uit naar de business trip.