Dit jaar vinden de EuroCollege Introductiedagen weer plaats zoals we dit gewend zijn. Na een lange tijd zonder evenementen en introducties is het gelukkig weer mogelijk! De Introductiedagen Commissie 2021 is dan ook blij dat zij aan de slag kunnen met dit mooie project en stelt zich de komende tijd graag aan jullie voor.

Korte introductie

Mijn naam is Cheyenne Alladin, ik ben 20 jaar en ik studeer International Hotel & Hospitality Management aan EuroCollege in Rotterdam.

Waarom heb je voor EuroCollege gekozen en hoe is het om hier te studeren?

EuroCollege heeft een breed aanbod aan opleidingen en hecht waarde aan discipline. Ook krijg ik er les van ondernemers en heb ik de mogelijkheid een breed netwerk op te bouwen. Daarnaast zijn er kleine klassen, waardoor je meer persoonlijke begeleiding krijgt, en zijn er ook veel leuke projecten, zoals deze Introductiedagen. De school is ook erg betrokken bij haar studenten.

Hoe is het om de EuroCollege Introductiedagen 2021 te organiseren?

Het is leuk en hectisch tegelijk. Ik merk ook wel dat er veel zaken uit mijn opleiding naar voren komen tijdens de organisatie, zoals bijvoorbeeld het stukje groepsvorming, waarover we hebben geleerd in het vak Management. Tijdens de les werd uitgelegd welke fasen er voorbij komen als je in groepen werkt. Die fasen zie ik heel duidelijk terugkomen in onze projectgroep. Uiteindelijk werken we samen naar het eindresultaat toe en momenteel zitten we in de eindsprint, waarin we alles aan het verzamelen zijn en de laatste inkopen doen. Het is erg hectisch, maar het is tegelijkertijd ook een enorme drijfveer voor me wat het heel leuk maakt.

Waarom heb je hiervoor gesolliciteerd?

In eerste instantie wachtte ik het af, maar toen bleek dat de business trip niet doorging (door corona) en ik nog ruimte had naast mijn stage, heb ik alsnog gesolliciteerd. Ik ben erg blij dat ik het heb gedaan. Ik vind mezelf hier geschikt voor, omdat ik veelzijdig inzetbaar ben en ik het ook leuk vind om te zien hoe ik functioneer in groepsverband. Daarnaast vond ik het ook belangrijk deel te nemen aan activiteiten van school, in verband met de Senior Projects komend jaar. Deze ervaring geeft een goede voorbereiding daarvoor.

Hoe is het om samen te werken? En hoe is het om samen te werken met studenten van andere vestigingen?

De samenwerking gaat goed. In het begin trekken studenten van dezelfde vestiging meer naar elkaar toe, maar na verloop van tijd is dat minder. Werken met studenten van andere vestigingen gaat ook prima, ook al merk je onderling wel kleine verschillen. Maar ondanks dat stimuleren en motiveren we elkaar constant. Daarnaast zitten we nu in een fase waarin we elkaars sterke en zwakke punten goed kennen, waardoor we weten wat we aan elkaar hebben. We zetten elkaars talenten dan ook op een tactische manier in zodat iedereen in zijn kracht staat en het project fantastisch wordt.

Wat is jouw rol in de groep? Ben je bijv. voorzitter, verantwoordelijk voor financiën etc.?

Ik heb geen specifieke rol of verantwoordelijkheden. Mijn sterke punt is juist dat ik breed inzetbaar ben, dus wanneer iets is afgerond, sta ik er graag bij stil of er eventueel nog verbeteringen mogelijk zijn en wat er verder nog nodig is. Ik heb me bijvoorbeeld bezig gehouden met het decor en het opruimen, maar verstuur ook mails naar sponsors. Dit laatste doet iedereen, omdat niet heel makkelijk is, zeker niet in deze tijden van corona. Maar we krijgen het voor elkaar en dat laat toch zien hoe sterk we zijn als groep en als individuen. In deze laatste week werken we vooral naar het eindresultaat toe.

Wat is tot nu toe het meest leerzaam geweest in jouw studie?

Het meest leerzaam was om te leren wat er allemaal komt kijken bij het managen van een hotel. Als gast ervaar je het op een bepaalde manier, maar achter de schermen gebeurt er zo ontzettend veel. Vanuit management moet gedacht worden aan veiligheid en een praktische inrichting, maar ook de logica en de doelgroep die je wilt aantrekken. Die doelgroep moet je ook goed kennen.

Wat zijn jouw carrière doelen?

Zelf wil ik uiteindelijke graag ondernemen. Ik ben een groot liefhebber van de keuken, de producten die gebruikt worden en hoe het eindresultaat gepresenteerd wordt. Later wil ik dan ook graag mijn eigen restaurant beginnen. Voor nu laat ik me graag inspireren door het maken van reizen en het leren kennen van verschillende culturen.

Hoe draagt EuroCollege bij aan het bereiken van deze doelen?

Bij EuroCollege krijg ik les van ondernemers die ooit zelf ook een restaurant hebben gehad of er een zijn gestart. Zij kennen de  branche heel goed, waar ik ontzettend veel van leer. Vanuit de school leer ik vooral veel over discipline en word ik constant gemotiveerd om mijn doelen te bereiken.

Heb je al No Pain, No Gain momenten ervaren?

Ja,  tijdens de tentamenweken. En ook nu tijdens de voorbereiding van de Introductiedagen 2021, ik liep namelijk fulltime stage en zat ik in de avond aan mijn schoolwerk.

Dat waren zeker no pain, no gain momenten. Gelukkig is het allemaal goed gegaan. Door goed te plannen, sla ik me er wel doorheen.

Op welke prestatie die je in je studie behaald hebt ben je het meest trots?

Ik ben erg trots op het feit dat ik me momenteel inzet voor de school. Ik doe het ook graag en hoop dat ik er volgend jaar mijn voordeel mee kan doen. Dan zijn namelijk de Senior Projects. Nu leer ik namelijk veel over het omgaan met mensen en over samenwerking. Het is ook een groot verschil in vergelijking met mijn vorige school.

Welke vaardigheden heb je (verder) ontwikkeld tijdens je studie?

Tijdens mijn huidige studie heb ik beter leren plannen en ook tactisch leren denken. We werken met deadlines, waar je je ook echt aan moet houden. En hoewel je wel voldoende tijd krijgt om je opdrachten uit te voeren, komen er ook nog andere zaken tussendoor. Verder leer ik ook veel van de 17 spelregels van EuroCollege zoals bijvoorbeeld jezelf op de juiste wijze presenteren en het ontwikkelen van goede communicatieve vaardigheden. Deze zaken zijn zowel nu, als later erg belangrijk. Ook in de sollicitatieprocedure voor projecten, zoals de Senior Projects en de Introductiedagen Commissie, leer je veel over jezelf. Je moet constant stilstaan bij je eigen ontwikkeling, waardoor je ook ziet hoe je bent gegroeid als mens en hoe je dit in je sollicitatie wilt laten zien. Het is erg fijn om dat soort ‘checkpoints’ te hebben gedurende mijn studie hier.

Hoe heb je de praktijkmomenten tot dusver ervaren en waar heb je stage gelopen/loop je nu stage?

Ik heb stage gelopen bij Grand Hotel De Draak in Bergen op Zoom. Dat is het oudste hotel van Nederland en bestaat uit vijf gebouwen. Hoewel het een vrij groot hotel is, was het team relatief klein, wat erg fijn was. Ik heb een ontzettend fijne stageperiode gehad en vond het erg jammer toen ik klaar was. Uiteraard was het vaak ook wel zwaar, vanwege de vroege ochtenden en late avonden. Maar ik heb heel veel geleerd en ik heb ook heel veel interessante mensen leren kennen. Nu is mijn planning weer wat rustiger, waardoor ik me kan focussen op de organisatie van de Introductiedagen 2021.

Waar kijk je het meest naar uit voor de komende studieperiode?

Het komende studiejaar kijken ik en veel van mijn medestudenten, vooral uit naar de Senior Projects. Daarin zullen zich veel no pain, no gain momenten voordoen, maar de projecten zijn ontzettend gaaf en ik heb veel zin om daar deel van uit te maken. We hebben veel gehoord over verschillende business trips en het gala van vorig jaar en het lijkt me erg leuk om ervaring op te doen bij de organisatie van dat soort gelegenheden.