Dit jaar vinden de EuroCollege Introductiedagen weer plaats zoals we dit gewend zijn. Na een lange tijd zonder evenementen en introducties is het gelukkig weer mogelijk! De Introductiedagen Commissie 2021 is dan ook blij dat zij aan de slag kunnen met dit mooie project en stelt zich de komende tijd graag aan jullie voor.

Mijn naam is Giovanna Genegel en ik ben 18 jaar. Ik volg de opleiding International Hotel & Hospitality Management op de vestiging Rotterdam.

Waarom heb je voor EuroCollege gekozen en hoe is het om hier te studeren?

Ik heb voor EuroCollege gekozen omdat de docenten uit het vakgebied komen. Ze vertellen over hun persoonlijke ervaringen als vakdeskundige, wat de lessen een stuk interessanter maakt.

Daarnaast vind ik ‘learning by doing’ een heel fijn concept, omdat je alle theorie die je op school krijgt, ook daadwerkelijk toepast op je stages en bij de projecten.

Verder heb ik het erg naar mijn zin op EuroCollege. In het afgelopen jaar heb ik al veel mogen leren, zowel over mijzelf als over de hotelwereld. Naast dat je uitgedaagd wordt om je opleiding binnen twee jaar en negen maanden af te ronden, leer je jezelf ontzettend goed kennen en daar heb ik tot nu toe veel aan gehad.

Hoe is het om de EuroCollege Introductiedagen 2021 te organiseren?

Het organiseren van de EuroCollege Introductiedagen 2021 is leuk. Soms voelt het wat chaotisch, maar het is ook ontzettend leerzaam en gezellig.

Waarom heb je hiervoor gesolliciteerd?

Ik heb hiervoor gesolliciteerd omdat ik vorig jaar zelf mee ben geweest naar de Boost Your Mindset dagen. Deze dagen heb ik als heel leerzaam, leuk maar ook als spannend ervaren. Dit is namelijk het eerste moment dat je kennis maakt met EuroCollege, met de stafleden en met je medestudenten. Ook heb ik er veel over mezelf geleerd.

Ik kwam vol met spanning aan, maar zodra ik mijn teamcaptain leerde kennen, stelde zij mij al snel op mijn gemak. Later toen ik op de Boost Your Mindset dagen aan kwam, maakte ik snel contact met de medestudenten en was alle spanning die ik van te voren had weg. Het voelde alsof ik in een warm nest was beland en ik wil dit gevoel graag meegegeven aan de nieuwe studenten.

Hoe is het om samen te werken? En hoe is het om samen te werken met studenten van andere vestigingen?

De samenwerking loopt vaak goed onderling. Soms zijn er wel wat obstakels, gezien we allemaal sterke en verschillende persoonlijkheden hebben. Maar dit hoort bij een natuurlijke groepsdynamiek. Hierdoor leren we ook weer hoe deze botsingen oplost dienen te worden en dat het belangrijk is het niet op te kroppen. Hierna kunnen we ook gewoon weer verder met ons gezamenlijk doel, namelijk het neerzetten van een supergaaf evenement voor de nieuwe studenten!

Het samenwerken met de studenten van de andere vestigingen was in het begin wat wennen. Je trekt al gauw naar de studenten toe van je eigen vestiging omdat die, voor je gevoel, veilig en bekend zijn. Wanneer je wat langer met elkaar samenwerkt, verandert dit gelukkig en leer je de andere studenten ook beter kennen. Dat is ook wat ik hier vooral leuk aan vind, nieuwe mensen leren kennen en met hen een band opbouwen.

Wat is jouw rol in de groep? Ben je bijv. voorzitter, verantwoordelijk voor financiën etc.?

Mijn rol binnen de groep is dat ik met een andere student teamcaptain ben. Dit houdt in dat hij en ik tijdens de uitvoering van de Introductiedagen 2021 samen verantwoordelijk zijn voor een groepje nieuwe studenten. Wij zijn hun eerste aanspreekpunt en zullen gedurende deze dagen en de dagen die volgen op school voor hun klaarstaan. Daarnaast ben ik met een aantal andere studenten verantwoordelijk voor de creatieve invulling van het programma. Verder help ik overal bij, waar het nodig is.

Wat is tot nu toe het meest leerzaam geweest in jouw studie?

Het meest leerzaam in mijn studie tot nu toe, is dat voordat ik startte op EuroCollege, ik van mezelf vond dat ik een aantal vaardigheden best goed onder controle had. Echter, toen ik uiteindelijk begon, kwam ik van een koude kermis thuis. Er wordt namelijk een bepaald niveau van je verwacht op EuroCollege, waardoor er altijd plaats is voor verbetering. Je wordt constant gestimuleerd om het beste uit jezelf te halen.  

Wat zijn jouw carrière doelen?

Mijn carrière doel is uiteindelijk een eigen hotel te starten. Ik ben er nog niet over uit of dat binnen of buiten Nederland wordt. Maar voordat ik dit doe, wil ik eerst genoeg ervaring opdoen in verschillende hotels over de hele wereld.

Hoe draagt EuroCollege bij aan het bereiken van deze doelen?

EuroCollege draagt bij aan deze doelen omdat zowel de docenten, de stafleden en je medestudenten je motiveren om je dromen en doelen achterna te gaan. Op EuroCollege is niets te gek, maar je moet het wel zelf willen en jezelf daar voor inzetten.  

Heb je al No Pain, No Gain momenten ervaren?

Nog niet echt, maar ik ben er wel achter gekomen dat niet alles je komt aanwaaien en dat je moet leren om met teleurstellingen om te gaan.

Op welke prestatie die je in je studie behaald hebt ben je het meest trots?

Ik ben het meest trots op de goede cijfers die ik behaald heb. Hard werken wordt uiteindelijk beloond. Het maakt mij niet alleen trots maar het geeft me ook een stuk meer zelfvertrouwen.

Welke vaardigheden heb je (verder) ontwikkeld tijdens je studie?

De vaardigheid die ik ontwikkeld heb tijdens mijn studie is zelfreflectie. Ik kan goed voor mezelf goed leerdoelen bepalen voor het semester of voor tijdens mijn stage. Daarnaast kan ik ook beter luisteren naar de meningen en ideeën van andere mensen.

Hoe heb je de praktijkmomenten tot dusver ervaren en waar heb je stage gelopen/loop je nu stage?

Momenteel loop ik stage bij Stadsvilla Mout in Schiedam, dit is een boetiek hotel met 17 kamers. Het is leuk omdat ik onbewust continu bezig ben met de theorie vanuit school te koppelen aan mijn werkzaamheden. Het is een soort test om te zien of ik de theorie onder controle heb.

Waar kijk je het meest naar uit voor de komende studieperiode?

Ik kijk het meest uit naar de periode dat wij weer met z’n allen op school mogen zijn. Na een tijd van veel online lessen, snak ik ernaar om weer in het klaslokaal te zitten en de verhalen van de docenten te mogen horen. Daarnaast ga ik ook het tweede jaar in van mijn studie en daarbij komt het Senior Project kijken. Bij het Senior Project zul je een opdracht moeten uitvoeren in groepsverband voor een opdrachtgever, wat voor mij dus een uitdaging is waar ik ontzettend naar uitkijk!