Dit jaar vinden de EuroCollege Introductiedagen weer plaats zoals we dit gewend zijn. Na een lange tijd zonder evenementen en introducties is het gelukkig weer mogelijk! De Introductiedagen Commissie 2021 is dan ook blij dat zij aan de slag kunnen met dit mooie project en stelt zich de komende tijd graag aan jullie voor.

Mijn naam is Juul Braam en ik ben twintig jaar oud. Ik studeer aan EuroCollege in Rotterdam en volg daar de opleiding International Hotel & Hospitality Management. En na een goed afgesloten eerste jaar, begin ik na de zomer aan het tweede jaar.

Waarom heb je voor EuroCollege gekozen en hoe is het om hier te studeren?

Voor mij waren de kleine klassen een doorslaggevende factor om naar EuroCollege te gaan. Hierdoor leer je je klasgenoten namelijk heel goed kennen en vorm je een hechte groep. Op deze manier leer je samenwerken en leer je elkaar te motiveren. Voor mij werkt dat heel fijn want zo kom je zelfs door de minder leuke tijden heen.

Hoe is het om de EuroCollege Introductiedagen 2021 te organiseren?

Het is ontzettend leuk en vooral heel leerzaam om met een samengestelde groep uit verschillende vestigingen een groot project te mogen organiseren. Zelf heb ik nog nooit eerder zoiets mogen doen en ik vond het dan ook echt een leuke uitdaging om hier mijn bijdrage aan te leveren. En ook al ging niet alles zoals in het begin werd gehoopt, ben ik heel trots op wat we neer gaan zetten!

Waarom heb je hiervoor gesolliciteerd?

Ik heb gesolliciteerd voor de Introductiedagen Commissie omdat ik vorig jaar bij de Boost Your Mindset dagen zag hoe leuk het was om met een hechte groep een groot project te organiseren. En omdat ik zelf nog nooit zoiets heb gedaan, leek het me een goede, maar vooral leerzame, uitdaging.

Hoe is het om samen te werken? En hoe is het om samen te werken met studenten van andere vestigingen?

Samenwerken is het leukste en het uitdagendste wat er is. Met sommige studenten kon ik namelijk al vanaf de eerste minuut goed samenwerken, terwijl dat met de ander een stuk lastiger ging. Het was dus een uitdaging om te zorgen dat je met iedereen kon werken. Maar uiteindelijk is dit goed gelukt en ben ik heel blij met de samenwerking in deze groep.

Wat is jouw rol in de groep? Ben je bijv. voorzitter, verantwoordelijk voor financiën etc.?

In de groep ben ik, naast teamcaptain, ook nog medeverantwoordelijk voor de creatieve invulling. Dat houdt in dat ik samen met een aantal anderen beslissingen maak over bijvoorbeeld het decor, de spellen en de versieringen op het terrein. Wij zorgen er eigenlijk voor dat het plaatje uit ons hoofd werkelijkheid wordt gemaakt op het terrein.

Wat is tot nu toe het meest leerzaam geweest in jouw studie?

Een goede les die ik heb geleerd tijdens mijn studie is het belang van goede communicatie. Om namelijk goed samen te kunnen werken is het belangrijk om goed te luisteren en duidelijk je verwachtingen uit te spreken. Dit is iets waar ik tijdens verschillende opdrachten uit dit jaar enorm aan gewerkt heb en ook enorm in gegroeid ben.

Wat zijn jouw carrière doelen?

Na het afronden van mijn studie wil ik eerst ervaring op doen in verschillende hotels en restaurants. Op deze manier kan ik namelijk veel leren van andere horecagelegenheden om vervolgens mijn droom te verwezenlijken en een eigen restaurant op te zetten.

Hoe draagt EuroCollege bij aan het bereiken van deze doelen?

Door de grote hoeveelheid stages draagt deze studie al bij aan het opdoen van ervaring. In mijn eerste jaar heb ik namelijk al twee stages afgerond bij twee hele verschillende hotels. Dat vind ik erg fijn want nu heb ik al een beter beeld op wat ik later zelf wil opstarten.

Heb je al No Pain, No Gain momenten ervaren?

Ja, helaas gaat studeren niet altijd over rozen. Als een deadline bijvoorbeeld nadert en blijkt dat een opdracht nog iets meer tijd nodig had dan dat ik had ingeschat, is het toch echt even doorbijten. Maar deze momenten zijn juist om van te leren en ze horen er nu eenmaal bij.

Op welke prestatie die je in je studie behaald hebt ben je het meest trots?

Het meest trots ben ik op mijn goede cijfers die ik in het eerste jaar heb behaald. Dit is voor mij echt een bevestiging geweest dat ik hier op de goede plek zit. En dat motiveert me alleen maar om het tweede jaar op dezelfde tour door te gaan.

Welke vaardigheden heb je (verder) ontwikkeld tijdens je studie?

Tijdens mijn studie heb ik echt geleerd om door te zetten. Ik wil het beste maken van mijn tijd op EuroCollege en daar zal ik dus ook voor moeten werken. Ik heb dus echt geleerd om niet op te geven en door te zetten als het even niet zo gaat als gepland.

Hoe heb je de praktijkmomenten tot dusver ervaren en waar heb je stage gelopen/loop je nu stage?

De praktijkmomenten heb ik als heel goed en leerzaam ervaren. Mijn eerste stage liep was bij het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. En momenteel loop ik stage bij Nhow Rotterdam op de afdeling Food and Beverage. Dat is de afdeling die alles te maken heeft met het eten en drinken in een hotel. Ik zit hier echt enorm op mijn plek en deze stage heeft mijn motivatie om een eigen restaurant op te zetten alleen nog maar versterkt. Stagelopen is voor mij echt een toevoeging aan mijn studie omdat ik zie hoe de theorie uit de boeken tot leven komt in de praktijk.

Waar kijk je het meest naar uit voor de komende studieperiode?

Voor de komende studieperiode kijk ik vooral uit naar het nog verder ontwikkelen van mezelf en mijn passie voor hospitality. Door de leerzame projecten en de lessen van de docenten uit het vakgebied, hoop ik verder te groeien zodat ik met een goede start het werkveld in kan.