Dit jaar vinden de EuroCollege Introductiedagen weer plaats zoals we dit gewend zijn. Na een lange tijd zonder evenementen en introducties is het gelukkig weer mogelijk! De Introductiedagen Commissie 2021 is dan ook blij dat zij aan de slag kunnen met dit mooie project en stelt zich de komende tijd graag aan jullie voor.

Ik ben Koen ten Brinke en sinds september 2020 studeer ik International Business & Asian Markets aan EuroCollege Rotterdam.

Waarom heb je voor EuroCollege gekozen en hoe is het om hier te studeren?

Ik heb voor EuroCollege gekozen omdat ik persoonlijke begeleiding en een versnelde studie belangrijk vond, want daarmee kan ik mijn doel sneller bereiken en leer ik handige vaardigheden voor het bedrijfsleven.

Hoe is het om de EuroCollege Introductiedagen 2021 te organiseren?

Tot nu toe hebben wij veel geleerd van de organisatie van de Introductiedagen van dit komende jaar. Hoewel dit niet altijd soepeltjes verloopt, leren wij steeds beter samenwerken en zien wij ook beter wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van een evenement.

Waarom heb je hiervoor gesolliciteerd?

Zo goed als de vorige introductiedagen verliepen, wilde ik de nieuwe studenten van een goede start voorzien. Door de afgelopen introductiedagen heb ik veel van mijn medestudenten leren kennen, waardoor mijn start op EuroCollege beter verliep dan als ik dit niet had bijgewoond. Ook vind ik sollicitatieprocedures altijd interessant, want ik leer hier veel van. Daarom wil ik het liefst zoveel mogelijk aan alle sollicitaties meedoen.

Hoe is het om samen te werken? En hoe is het om samen te werken met studenten van andere vestigingen?

Samenwerken gaat niet van zijn leien dakje. Vooral in een grote groep. Je leert wel veel mensen kennen en iedereen heeft een andere denkwijze, waardoor ze bepaalde functies goed kunnen uitvoeren. Het verschil in denkwijze is ook wel te zien als  er bijvoorbeeld stukken moeten worden ingeleverd. Die worden allemaal op een andere manier gemaakt, waardoor het niet altijd makkelijk is er één gestructureerd geheel van te maken. Het samenwerken met andere vestigingen is overigens goed voor de sociale contacten en zorgt er ook voor dat we van alle vestigingen input hebben en met deze input kunnen we er weer voor zorgen dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft tijdens de Introductiedagen 2021.

Wat is jouw rol in de groep? Ben je bijv. voorzitter, verantwoordelijk voor financiën etc.?

Mijn rol in dit geheel is het regelen van de sponsoring. Dit doen we eigenlijk met de hele groep, want het is wel een van de lastigere zaken. Daarnaast zorg ik voor de administratieve input en verwerk ik deze in onze bestanden, zodat iedereen alles kan terugvinden en ik zelf ook het overzicht kan houden van waar iedereen mee bezig is geweest.

Wat is tot nu toe het meest leerzaam geweest in jouw studie?

In het tweede semester zat ik in een exclusieve groep waarmee we elke dinsdagmiddag een vergadering hadden. Ik heb hier veel geleerd over leiderschap en kan deze technieken ook elke dag toepassen in het dagelijks leven. Met de inzichten die ik heb verkregen kan ik mensen op een fijne wijze laten werken en motiveren.

Wat zijn jouw carrière doelen?


Ik wil in mijn carrière graag een eigen zaak opbouwen die de continenten Europa en Azië beter met elkaar verbind en de technologische innovatie snel over en weer kan brengen.

Hoe draag EuroCollege bij aan het bereiken van deze doelen?

Het EuroCollege draagt bij aan mijn doelen door veel inzichten te geven uit het bedrijfsleven, dankzij de docenten en hun persoonlijke ervaringen in hun vakgebied. Hierdoor leren we veel over hoe het er in de “echte” wereld uitziet.

Heb je al No Pain, No Gain momenten ervaren?

Ik heb enkele “no pain no gain” momenten ervaren maar, denk dat het er in het tweede jaar meer zullen zijn. Tijdens het tweede jaar zijn de dagen langer en de zorgen hoger dus verwacht ik dat er meer momenten langs komen waar deze mentaliteit echt van toepassing is.

Op welke prestatie die je in je studie behaald hebt ben je het meest trots?

Tot nu toe ben ik er trots op dat ik nog geen deadline hebt gemist en dat ik tot nu toe enkel voldoendes heb behaald. Dit wil ik doorzetten, zodat ik mijn studie kan afronden met een 7,5.

Welke vaardigheden heb je (verder) ontwikkeld tijdens je studie?

Ik heb geleerd beter te presenteren, sneller en meer begrijpend te lezen en mijn Nederlands schriftelijk taalgebruik te verbeteren.

Hoe heb je de praktijkmomenten tot dusver ervaren en waar heb je stage gelopen/loop je nu stage?

Ik heb tot nu toe bij twee bedrijven stagegelopen. De eerste werkoriëntatie was bij een importbedrijf in Zoetermeer. Deze stage was zeer interessant, alleen miste ik het contact omdat het voor het grootste deel online was in verband met de coronamaatregelen. Hierdoor heb ik fysiek niet veel kunnen ervaren. Mijn huidige stage is bij een bedrijf in Eindhoven die woningen verhuurt aan Expats voor elke tijdsduur mogelijk. We bieden appartementen voor een verblijf tot zes maanden, maar beheren ook woningen die ze voor onbepaalde tijd kunnen huren. Ik kan hier veel beleven en alle delen van het bedrijf ontdekken, omdat ik ook veel verantwoordelijkheid krijg. Dit is uitdagend omdat ik zo veel kan leren van verschillende mensen en mezelf ook nuttig kan maken.

Waar kijk je het meest naar uit voor de komende studieperiode?

Ik kijk het meest uit naar de Senior Projects. Ik heb er veel over gehoord en heb begrepen dat het een hectische periode is, waarin je erg uitgedaagd wordt. Hier houd ik van en dit is ook meteen de reden waarom ik heb gesolliciteerd voor de rol voorzitter.