Leer je medestudenten op een unieke manier kennen tijdens de introductiedagen: Interview met Mattias Baan

EuroCollege is een school waar je je snel thuis voelt. Door het aanbieden van kleinschalig onderwijs, bieden wij onze studenten een gezellige en motiverende sfeer met heldere communicatielijnen en veel persoonlijke aandacht. Iedereen kent elkaar en werkt aan hetzelfde doel. Al vanaf het eerste moment dat je bij ons op school binnenkomt leer je dat een goede samenwerking de sleutel tot succes is. Om nieuwe studenten kennis te laten maken met onze unieke manier van opleiden, organiseren wij ieder jaar de introductiedagen. Wij spraken een aantal leden van de introductiedagencommissie over deze uitdaging, het samenwerken in een groep en hun persoonlijke leerdoelen. Dit keer is de beurt aan Mattias Baan.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Mijn naam is Mattias Baan en ik ben 20 jaar oud. Ik studeer International Business en Entrepreneurship op EuroCollege Utrecht.

Bedankt dat je even de tijd hebt genomen om onze vragen te beantwoorden, Mattias. Allereerst, waarom heb je voor EuroCollege gekozen en hoe is het om hier te studeren?

Vanwege de kleine klassen, de persoonlijke begeleiding en de docenten die praktijkervaring hebben in hun vakgebied. Het traject bij EuroCollege vind ik zwaar, maar daardoor enorm leerzaam. Zo kom je al in je eerste jaar erachter wie je nou echt bent en wat je valkuilen zijn.

Fijn dat je dat zo ervaart. Hoe is het om de EuroCollege Introductiedagen te organiseren?

Leuk! We zijn natuurlijk nog maar net begonnen maar de sfeer zit er tot nu toe goed in. Iedereen is met volle enthousiasme aan het werk om een fantastische editie van de introdagen neer te zetten.

Dat is goed om te horen. Waarom heb je eigenlijk gesolliciteerd om mee te mogen doen aan dit project?

Omdat ik vorig jaar zelf de Introductiedagen heb mogen meemaken. Nu leek het mij enorm leuk om is een keer aan de andere kant van de streep te staan. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de nieuwe scholieren een leuke eerste indruk krijgen van de school.

Zo is het! Hoe bevalt het samenwerken in een team? En hoe is het om samen te werken met studenten van andere vestigingen?

Om te kunnen samen werken met studenten van andere vestigingen vind ik erg leuk. De klassen bij EuroCollege zijn namelijk best klein, dus nu krijg je de kans om kennis te maken mensen buiten je eigen klas. Bovendien hoor je ook wat er bij andere vestigingen gebeurt en hoe dingen daar worden aangepakt wat zeer leerzaam is.


Wat is tot nu toe het meest leerzaam geweest in jouw studie?

Ik heb vooral veel over mezelf geleerd. Door het eerste jaar bij EuroCollege weet ik beter wie ik ben, waar ik naar toe wil en hoe ik dat kan bereiken.


Hoe draagt EuroCollege bij aan het bereiken van deze doelen?

EuroCollege helpt je bij het maken van een planning voor de lange termijn. Hierdoor heb je in een oogopslag wat je wilt gaan doen en hoe je er komt. Daarnaast worden er veel doelen gesteld en die doelen worden zo opgeschreven dat je ook direct weet wat je moet doen om die doelen te halen.

Heb je al No Pain, No Gain momenten ervaren?

Tot nu toe nog niet. Ik weet wel dat dit eraan gaat komen. Vooral in het tweede jaar tijdens de Senior Projects weet ik zeker dat ik dit zal gaan ervaren.


Dat weten wij wel zeker. Op welke prestatie die je in je studie behaald hebt ben je het meest trots?

Dat ik ben uitgenodigd voor de verdiepingsklas. Dit is een extra klas op maandagavond met studenten die extra uitdaging nodig hebben. Je leert hier allerlei dingen over persoonlijke kwaliteiten en diverse aspecten van het bedrijfsleven.

Dat is zeker iets om trots op te zijn. Welke vaardigheden heb je (verder) ontwikkeld tijdens je studie?
Mijn schrijfvaardigheid is sterk verbeterd tijdens deze studie. Dit komt omdat er veel getypt moet worden. Door het vele pitchen en presenteren ben ik ook beter geworden in het spreken voor groepen.


Dat zijn goede vaardigheden om over te beschikken.
Hoe heb je de praktijkmomenten tot dusver ervaren en waar heb je stage gelopen of loop je nu stage?

Tot nu toe heb ik alle praktijkmoment als erg leerzaam ervaren. De werkoriëntatie heb ik afgerond bij VR-expert en ik loop nu stage bij de Floriade als Supervisor waarbij ik dagelijks ongeveer twaalf mensen aanstuur. Hier heb ik geleerd dat ieder persoon anders is en dus ook een andere aanpak nodig heeft.

Zo is het. Ten slotte, waar kijk je het meest naar uit voor de komende studieperiode?

Het meeste waar ik naar uit kijk is toch wel het Senior Project. Dit project wordt naast je studie gedaan met een groep uit je klas. Samen moet je tot een goed eindverslag en product komen voor een externe opdrachtgever. Dit lijkt mij enorm leerzaam om te doen en het perfect moment om alle vaardigheden die ik tot nu toe heb opgedaan toe te passen.

Bedankt voor je tijd en antwoorden, Mattias. Wij wensen je alvast veel succes en plezier bij het organiseren van de Introductiedagen en het tweede schooljaar.

Ook starten aan een studie bij EuroCollege? Kom dan langs op een van onze open dagen!