De EuroCollege introductiedagen: Een uniek begin van het jaar vol activiteiten. Interview met Mees Nodelijk

Ieder jaar organiseren studenten van EuroCollege de Introductiedagen. Dit meerdaagse evenement is bedoeld om een nieuwe lichting studenten kennis te laten maken met elkaar en alvast de sfeer te laten proeven van onze school. De groep ambitieuze en gemotiveerde studenten die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering vormen samen de Introductiedagencommissie. Wij spraken een aantal leden over deze uitdaging, het samenwerken in een groep en hun persoonlijke leerdoelen. Dit keer is de beurt aan Mees Nodelijk.

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Ik ben Mees Nodelijk en ik ben 18 jaar oud. Momenteel zit in mijn tweede jaar van de opleiding International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege Rotterdam.

Bedankt voor je tijd, Mees. Waarom heb je voor EuroCollege gekozen en hoe is het om hier te studeren?
EuroCollege is een van de weinige scholen die zich richt op persoonlijke ontwikkeling én ondernemerschap. Ik heb gekozen voor EuroCollege omdat ik hier klaargestoomd word voor het bedrijfsleven. Niet alleen door de vakkennis te leren maar ook bijvoorbeeld een ondernemersmentaliteit te ontwikkelen.

Fijn dat je dit zo ervaart. Hoe is het om de EuroCollege Introductiedagen te organiseren?
De sfeer onderling is erg gezellig. Er wordt hard gewerkt maar we werken met z’n allen toe naar hetzelfde doel: de nieuwe studenten een goede eerste indruk geven van EuroCollege.

Waarom heb je voor dit project gesolliciteerd?

Ik denk dat ik er veel van kan leren. Ik heb nog nooit eerder een evenement georganiseerd en daardoor denk ik dat het een goede voorbereiding is op het Senior Project in het tweede jaar. 

Absoluut. Hoe bevalt het samenwerken in een team? En hoe is het om samen te werken met studenten van andere vestigingen?

Het samenwerken gaat ons goed af. We hebben een aantal commissieleden die op afstand meedoen met het project door buitenlandse stages. Soms kan het daardoor wel eens een uitdaging zijn maar hier leren we allemaal van.

Zo is het. Wat is tot nu toe het meest leerzaam geweest in jouw studie?Dat je jezelf heel erg leert kennen. Door bepaalde vakken zoals Essentials of Success ga je nadenken over je doelen en hoe je deze wilt waarmaken.

Hoe draagt EuroCollege bij aan het bereiken van deze doelen?

Door zich te focussen op persoonlijke ontwikkeling. Dit wordt bereikt door de one-on-one coaching en vakken gericht op de persoonlijke ontwikkeling.

Heb je ook al No Pain, No Gain momenten ervaren tijdens je studie?

Jazeker. De No Pain, No Gain momenten die ik heb mogen ervaren waren vooral rond de deadlines van de schriftelijke opdrachten. Op EuroCollege geldt deadline is deadline waardoor je soms wel is een nachtje door moet halen als je niet op tijd begonnen bent. Je komt jezelf dan zeker tegen bij dit soort momenten.

Daar leer je van! Op welke prestatie die je in je studie behaald hebt ben je het meest trots?

Ik ben het meest trots op mijn behaalde resultaten van het eerste en tweede semester. Ik hoef namelijk niet te herkansen.

Daar mag je zeker trots op zijn. Welke vaardigheden heb je (verder) ontwikkeld tijdens je studie?

Doorzettingsvermogen. Doordat de studie versneld is, zijn er veel momenten waarop je echt even door moet bijten en niet op moet geven. Hier leer je veel van en ik weet zeker dat ik deze skill goed kan gebruiken, ook na mijn opleiding.

Dat weten wij wel zeker. Hoe heb je de praktijkmomenten tot dusver ervaren en waar heb je stage gelopen of loop je nu stage?
Ik loop op dit moment mijn zomerstage bij een startup. Ik merk dat veel informatie en kennis uit de lessen terugkomt in de praktijk. Vooral stof vanuit de vakken Management en Marketing zie ik terugkomen. Hierdoor merk je direct dat veel van wat je leert in de lessen, belangrijk is in het bedrijfsleven.

Mooi zo. Waar kijk je het meest naar uit voor de komende studieperiode?
Ik kijk het meest uit naar het Senior Project. Door de grote organisatie achter de projecten en bedrijven ben ik er zeker van dat ik veel ga leren. Ik wil me de komende studieperiode graag verder blijven ontwikkelen zodat ik later mijn eigen bedrijf of project kan runnen.

Bedankt voor je tijd en antwoorden, Mees. Wij wensen je alvast veel succes en plezier bij het organiseren van de Introductiedagen en het tweede schooljaar.