Leer je medestudenten kennen tijdens de introductiedagen: Interview met Sander van der Linden

In september staat alweer een volgende lichting studenten klaar om het EuroCollege avontuur aan te gaan. Om hen alvast welkom te heten en kennis te laten maken met de school en met elkaar, organiseren wij ieder jaar de introductiedagen. Dit bijzondere evenement wordt geheel verzorgd door een groep gemotiveerde en ambitieuze studenten, beter bekend als de introductiedagencommissie. Wij spraken een aantal leden over deze uitdaging, het samenwerken in een groep en hun persoonlijke leerdoelen. Dit keer is de beurt aan Sander van der Linden.


Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Mijn naam is Sander van der Linden. Ik ben 23 jaar oud en zit momenteel in het laatste jaar van de opleiding International Hospitality & Event Management aan EuroCollege in Amsterdam.

Bedankt dat je even de tijd hebt genomen om onze vragen te beantwoorden, Sander. Allereerst, waarom heb je voor EuroCollege gekozen en hoe is het om hier te studeren?

Het concept van EuroCollege sprak mij vanaf het eerste moment al erg aan. Hiermee bedoel ik de kleine klassen, individuele begeleiding, docenten uit de praktijk en natuurlijk ook het versnelde traject. In het begin was het best nog een omschakeling aangezien het een versneld traject is en je dus veel bezig bent met school. Dit weerhield mij er echter niet van om alsnog goede resultaten te behalen. Het scheelt dat je er niet alleen voor staat. Alle studenten zitten in hetzelfde schuitje waardoor je samen hard kan werken. Bovendien leer je elkaar ook goed kennen in een korte tijd zodat er genoeg ruimte overblijft voor gezellige borrels!

Dat is goed om te horen. Hoe is het om de EuroCollege Introductiedagen te organiseren?

Simpelweg fantastisch! We zijn nog maar net begonnen, maar de sfeer zit er bij iedereen al goed in. Dit maakt het organiseren natuurlijk ook een stuk leuker en makkelijker. Ik ben er zeker van dat we er een leuke paar dagen van gaan maken voor de nieuwe studenten.

Fijn dat je dit toch nog mee kan maken dan. Hoe is het om samen te werken met andere studenten?

De samenwerking met het team is superleuk! Samenwerken vind ik sowieso beter dan alleen werken. Het is niet alleen gezelliger, maar het biedt ook meerdere verschillende perspectieven op situaties waar je bijvoorbeeld in je eentje op vast zou lopen. Bovendien leer je nieuwe mensen kennen, wissel je ervaringen met elkaar uit, creëer je een band met elkaar en tegelijkertijd breid je ook je netwerk uit.  In het woord team is dan ook een uitspraak te vinden die hier goed bij past: Together We Achieve More.

Mooi gezegd! Wat is tot nu toe het meest leerzaam geweest in jouw studie?

Het meest leerzame moment in mijn studie tot nu toe is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het behalen van succes. Jij bent de aangewezen persoon om je eigen dromen waar te maken. Als je jezelf hier niet de volle honderd procent voor inzet, zullen je dromen ook dromen blijven.

Zo is het! Hoe draagt EuroCollege bij aan het bereiken van deze doelen?

Door de 17 succesregels van Napoleon Hill te hanteren. Naast het normale schoolwerk leer je ook nadenken over succes, doelen stellen, verantwoordelijkheid nemen, volhouden en positief denken. Dit resulteert uiteindelijk in het neerzetten en gebruiken van de juiste discipline, mentaliteit en mind-set die nodig is om je dromen waar te maken.

Heb je al No Pain, No Gain momenten ervaren?

Jazeker! Al vrij snel nadat je bent begonnen zul je merken dat er een duidelijk tempo in de opleidingen zit. Dit was voor mij in het begin dan ook een valkuil en tevens mijn eerste No Pain, No Gain moment. Op dat moment moest ik ook zeker even de schouders eronder zetten om mijn deadlines te halen.

Goed dat je hebt doorgezet. Op welke prestatie die je in je studie behaald hebt ben je het meest trots?

Dat is het moment dat ik erachter kwam dat ik het eerste leerjaar, semester 1 en 2, zonder onvoldoendes heb mogen afronden.

Daar mag je zeker trots op zijn! Welke vaardigheden heb je ontwikkeld tijdens je studie?

Tijdens mijn studie heb ik al veel vaardigheden weten te ontwikkelen. Een paar voorbeelden hiervan zijn het samenwerken in teamverband, het duidelijk en zakelijk kunnen communiceren en gedisciplineerd te werk kunnen gaan.

Hoe heb je de praktijkmomenten tot dusver ervaren en waar heb je stage gelopen of loop je nu stage?

Als erg leerzaam. Tijdens deze momenten leer je hoe je alle theorie die is behandeld kan toepassen in de praktijk. Vorige zomer heb ik stage gelopen bij de productie van het bekende programma Temptation Island. Gedurende deze stage kwamen vele organisatorische aspecten aan bod die in het eerste leerjaar behandeld waren. Door professioneel en gedisciplineerd te werk te gaan heb ik mijzelf als stagiaire onderscheidend weten neer te zetten. 

Wat een bijzondere uitdaging! Waar kijk je het meest naar uit voor de komende studieperiode?

De komende studieperiode kijk ik natuurlijk het meest uit naar het succesvol neerzetten van de geweldige introductiedagen voor alle nieuwe studenten die aan hun eerste jaar zullen beginnen.

Daarnaast kijk ik heel erg uit naar mijn eindstage. Deze ga ik volgen op een bijzondere evenementenlocatie in Amsterdam. Op deze locatie worden zowel commerciële als culturele evenementen georganiseerd. Ik kan niet wachten om alle theorie die ik in de afgelopen twee leerjaren heb bestudeerd toe te kunnen passen in de branche waar ik mijn dromen waar wil en ga maken.

Dat moet zeker goed komen, Sander. Bedankt voor je tijd en antwoorden. Wij wensen je veel plezier en succes bij het organiseren van de introductiedagen.