Dit jaar vinden de EuroCollege Introductiedagen weer plaats zoals we dit gewend zijn. Na een lange tijd zonder evenementen en introducties is het gelukkig weer mogelijk! De Introductiedagen Commissie 2021 is dan ook blij dat zij aan de slag kunnen met dit mooie project en stelt zich de komende tijd graag aan jullie voor.

Mijn naam is Thom Tournier, ik ben 23 jaar en studeer Hotel & Hospitality management aan het EuroCollege in Rotterdam.

Waarom heb je voor EuroCollege gekozen en hoe is het om hier te studeren?

Ik heb gekozen voor EuroCollege omdat ze kleine klassen en een goede sfeer hanteren. Door de kleine klassen heb ik een goede band met mijn medestudenten waardoor wij elkaar goed kunnen motiveren en helpen tijdens de lessen.

Hoe is het om de EuroCollege Introductiedagen 2021 te organiseren?

Ondanks dat het hard werken is om de introductie dagen te organiseren, haal ik er wel veel voldoening en plezier uit. Ik heb tijdens het organiseren veel geleerd en ook veel nieuwe mensen leren kennen van andere vestegingen.

Waarom heb je hiervoor gesolliciteerd?

De reden dat ik graag de introdagen wilde organiseren was, omdat ik ze zelf heb moeten missen.  Dit omdat, ik mijzelf pas laat had aangemeld voor de studie kon ik er toen niet bij zijn. Verder wilde ik al een inzicht krijgen over wat de senior projects in houden zodat ik mijzelf hierop kan voorbereiden.

Hoe is het om samen te werken? En hoe is het om samen te werken met studenten van andere vestigingen?

Het samenwerken gaat met sommige beter dan met andere. Toch leer je er veel van omdat iedereen zijn eigen denkwijze en manier van communiceren heeft.

Wat is jouw rol in de groep? Ben je bijv. voorzitten, verantwoordelijk voor financiën etc.?

Ik ben tijdens de introductiedagen de teamcaptain van team roze. Tijdens de voorbereidingen heb ik mij vooral beziggehouden met de creatieve invulling van bijvoorbeeld de spellen.

Wat is tot nu toe het meest leerzaam geweest in jouw studie?

Het meest leerzame moment van mijn studie was tot nu toe de zomerstage. Tijdens de zomerstage heb ik een goed beeld gekregen van hoe het er in de praktijk aan toe gaat en kon ik de theorie vanuit de lessen ook toepassen.

Wat zijn jouw carrière doelen?

Mijn uiteindelijke doel is om mijn eigen restaurant te beginnen. Dit wil ik bereiken door kennis op te doen tijdens mijn studie. Hierna wil ik als voorbereiding ervaring opdoen in verschillende F&B-functies.

Hoe draagt EuroCollege bij aan het bereiken van deze doelen?

Doordat het EuroCollege echte evenementen organiseert kan ik hier veel van leren. Verder leer ik veel van de docenten die uit de praktijk komen.

Heb je al No Pain, No Gain momenten ervaren?

Mijn No Pain, No Gain moment was tijdens mijn sollicitatie voor de introductiedagen commissie. Ik had toen Covid-19 en moest hierdoor mijn sollicitatie via Zoom doen. Ondanks dat ik ziek was ben ik blij dat ik het toch heb gedaan en deze ervaring niet heb gemist.

Op welke prestatie die je in je studie behaald hebt ben je het meest trots?

Ik ben het meest trots op het goed afsluiten van de zomerstage. Dit komt omdat het zware werk toch wordt beloond.

Welke vaardigheden heb je (verder) ontwikkeld tijdens je studie?

Ik ben door het EuroCollege structureler gaan werken. Ze hebben mij erg geholpen met het maken van planningen die haalbaar zijn.

Hoe heb je de praktijkmomenten tot dusver ervaren en waar heb je stagegelopen/loop je nu stage?

Ik heb mijn zomerstage gedaan bij het Carlton President in Utrecht. Ik heb daar 3 maanden meegelopen op de afdeling F&B. Dit was tot nu toe een van de meeste leerzame momenten uit mijn studie omdat je de kennis die je tijdens de lessen hebt opgedaan ook kan toepassen.

Waar kijk je het meest naar uit voor de komende studieperiode?

Ik kijk het meeste uit naar de senior projects omdat je bezig bent met een evenement dat echt gaat gebeuren. Dit is iets waar ik veel voldoening uit kan halen.