EuroCollege student International Business & Entrepreneurship Thomas Trouwen, heeft een navigatiesysteem voor op de fiets bedacht.

Start-up

Het idee van Thomas Trouwen was een startup die fietsnavigatie maakt. Dit idee was zo goed, dat het daadwerkelijk uitmondde in een bedrijf.
Het patent is aangevraagd, een prototype is gemaakt en de eerste investeerders hebben zich al gemeld. En als het even meezit, komt de ’Navigrip’ binnen korte tijd daadwerkelijk op de markt.

Sinds 1 juli is het verboden om je mobieltje of een andere elektronisch apparaat vast te houden terwijl je op de fiets zit. Je kan hier een boete van 95 euro voor krijgen. Je mag dus ook niet meer je telefoon vasthouden om te kijken waar je naartoe moet.

De oplossing

Thomas heeft hier een oplossing voor bedacht. Je zet speciale handvatten op je fiets en installeert een app. Op deze app kan je invullen waar je naartoe moet, de app communiceert dan met de handvatten. Als je linksaf moet begint het linker handvat te trillen, bij rechtsaf de rechter.

Ook zitten er lampjes op de handvatten die oplichten wanneer je dit aangeeft via de app. Op deze manier wordt het makkelijker om je fiets terug te vinden in fietsenstallingen.

Ook International Business & Entreprneurship studeren? Bezoek dan een van onze open dagen!