De studenten van het EuroCollege kunnen een nieuwe ervaring aan hun portfolio toevoegen. Zij hebben namelijk deze week de eer gehad om de vip-catering en hospitality te verzorgen op de Global Entrepreneurship Summit in Den Haag.

Tijdens de ontmoeting van president Trump en minister-president Mark Rutte op 2 juli 2018 in Washington D.C. is de beslissing genomen dat GES2019 zal plaatsvinden in het World Forum in Den Haag, Nederland. Dit is de eerste keer dat het evenement in ons land plaatsvindt en deze week was het zo ver. Tussen 3 en 5 juni presenteerden de Verenigde Staten en Nederland de 9e editie van de Global Entrepreneurship Summit – een uniek en internationaal platform waar ondernemers hun innovatieve ideeën voor wereldwijde uitdagingen presenteren.

The change of a lifetime

GES 2019 geeft entrepreneurs de kans om hun ideeën te pitchen, hun netwerk te verbreden en nieuwe partnerschappen aan te gaan. Een prachtige kans voor iedere ondernemer en zo ook voor onze studenten. De studenten van de opleidingen TM, HM en International Business mochten voor deze editie van dit speciale evenement voor het eerst aan het werk gaan. De GES is een unieke mogelijkheid om ervaring op te doen tijdens een groot internationaal evenement. Met gasten als Ivanka Trump en Mark Rutte was het voor de studenten een cruciaal moment om hun professionele vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Voorbereiding is key

Op het EuroCollege worden de studenten dagelijks klaargestoomd voor een carrière als hospitality professional van topniveau. Om zich nog beter op dit prestigieuze evenement voor te bereiden hebben de studenten op 21 mei een etiquette training gevolgd van Nederlands etiquette goeroe Jan Jaap van Weering

Jan Jaap geeft workshops, gastcolleges, lezingen en masterclasses op het gebied van etiquette en protocol. Daarnaast verzorgt hij trainingen over onder andere (internationale) omgangsvormen, persoonlijke presentatie, kledingcodes, etiquette, tafel- en bruiloftsetiquette. Hij werkt onder andere voor het koningshuis, Shell en het ministerie van buitenlandse zaken.

De wereld van de etiquette

Tijdens de training kregen de studenten inzicht in de universele methode van het moderne protocol. Zo leerden zij zich te presenteren voor de organisatie van elk type bijeenkomst met belangrijke relaties en werden de zogeheten etiquette regels uitgebreid behandeld. De training werd afgesloten met een examen. Zoals niet anders verwacht waren alle leerlingen met vlag en wimpel geslaagd en waren zij etiquette-ready voor de GES2019. 

“Ik ben natuurlijk al eerder in aanraking gekomen met etiquette tijdens mijn opleiding. Toch was ik een beetje nerveus toen ik hoorde dat wij de vip-catering en de hospitality voor de Global Entrepreneurship Summit gingen verzorgen. Het is een grote eer om dit te mogen doen en ik wilde het zo goed mogelijk uitvoeren. Ik kom natuurlijk niet elke dag met dit soort grote namen in aanraking. De etiquette training heeft mij geholpen om voorbereid te zijn op iedere situatie zodat ik ook nog kon genieten van deze ervaring.”

Wij kijken met trots terug op de GES2019 en willen graag alle studenten hartelijk bedanken voor hun inzet tijdens dit unieke evenement. Wij konden ons geen beter resultaat voorstellen!