Gino Refos studeert International Hospitality & Evenementen Management aan EuroCollege Rotterdam en loopt stage bij Chin Chin Club Amsterdam. Gino: “Ik ben verantwoordelijk voor de beleving. Zo ben ik bezig met het booken en begeleiding van de acts, bedenken en uitvoeren van plannen voor decor en special effects tijdens onze eigen evenementen in Chin Chin Club.

Gino: “De Chin Chin Club Amsterdam is echt een sociaal clubhuis. Je kan voor alles terecht old school karaoke en nostalgische arcade spelletjes, cocktails en clubbing tot in de late uurtjes, dim sum en andere lekkere gerechten met aziatische sferen. Daarnaast hebben we dit jaar voor het eerst een festival georganiseerd. Tijdens het festival brengen we alles samen waarvoor Chin Chin Club staat en dat dan in de zonnige buitenlucht.” 

EVENTMANAGEMENT VAN A TOT Z

Gino: “Chin Chin Fest is het eerste grote evenement van Chin Chin Club. Ik ben hier verantwoordelijk voor de foodcourt, decor en acts. Je probeert alles zo goed mogelijk voor te bereiden, maar tijdens een event kan er van alles gebeuren. De theorie van EuroCollege komt hierin erg in terug. Zo kan je kijken naar vakken als Communicatie, je hebt namelijk veel te maken met stakeholders en leveranciers. Maar ook een vak als Operational Event Management is goed voor het rekening houden met hygiene en veiligheid.

Voorbereidingen voor Chin Chin fest

Gino maakt van dichtbij mee hoeveel tijd en werk het kost om een productie als Chin Chin Fest neer te zetten. Gino: “We hebben een leverancier gehad die 1,5 week voor het event niet te bereiken was. Ik zat dan ook een heel weekend tot diep in de nacht een alternatief te zoeken, maar gelukkig is alles goed gekomen. Werken in het nachtleven is anders vergeleken met een normale kantoorbaan. Het is vrij hectisch met veel piekmomenten. Soms moet ineens alles tegelijk gebeuren! Gelukkig doe ik dit samen met een gezellig en goed team en samen gaan we ervoor!”

De EuroCollege mentaliteit

Aan de manier waarop EuroCollege opleidt heeft Gino veel gehad. Gino: “Je merkt echt het verschil tussen de manier waarop EuroCollege ons opleidt in vergelijking tot andere scholen. Ik heb voor EuroCollege gekozen omdat het de enige school is met een echte event opleiding en dat is wat ik wil doen evenementen.”

Chin Chin Fest