Hogere hotelschool

De oudste hotelschool in Rotterdam (1949) leidt je op voor een enerverende carrière in de veeleisende wereld van de hotellerie, hospitality en hostmanship. EuroCollege hotelschool biedt daarom een tweetal opleidingen aan: de hbo-opleiding International Hotel & Hospitality Management (HM) en de mbo4+-opleiding Evenementen & Hotelmanagement (EHM). Een degree of diploma van de hotelschool van Rotterdam is de sleutel tot uiteenlopende functies inzetbaar: van internationale tophotels, resorts, louncheclubs tot sterrenrestaurants. Van bijv. Dubai tot Hanoi, van Bangkok tot Amsterdam of van Parijs tot Johannesburg.

Studeren aan de hotelschool

EuroCollege hotelschool is van oudsher internationaal georiënteerd. Dit is niet onbelangrijk omdat de wereld globaliseert en steeds internationaler wordt. In de hotellerie krijgen in toenemende mate te maken met veel buitenlandse gasten. Het kan ook zijn dat je je carrière start een hotel of resort buiten Nederland. Kiezen voor EuroCollege Rotterdam betekent kiezen voor een stad die sterk internationaal georiënteerd is. Rotterdam staat bekend om zijn grote internationale haven, zijn kosmopolitische architectuur, de vele nationaliteiten en een 24/7 bedrijvigheid. De energie van het prachtige Rotterdam zal je stimuleren om het maximale uit je studie aan de hotelschool te halen.

EuroCollege hotelschool is van oudsher internationaal georiënteerd.

Hogere hotelschool Rotterdam

Op de hogere hotelschool in Rotterdam bieden wij hoogwaardig onderwijs aan. De kwaliteit is goed geborgd. Zo blijkt uit de rapporten van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) dat EuroCollege al meer dan 10 jaar het hoogste slagingspercentage van Nederland heeft. Het is tevens de enige hogeschool waar je in maximaal 3 jaar je hotelopleiding behaalt.  Naast de hoge kwaliteit van het onderwijs staat de ontwikkeling van de juiste mindset en mentaliteit centraal op de hotelschool Rotterdam.

Middelbare hotelschool Rotterdam

De mbo4+-hotelopleiding zorgt ervoor dat je na het afronden van de middelbare hotelschool in Rotterdam commercieel, gastvrij en dienstverlenend bent. Door  de praktijk, praktijkgerichte vakken en een intensieve begeleiding stomen wij je klaar voor een mooie carrière in de hotellerie en eventbranche. Wanneer je een vmbo-diploma of een havo 4 overgangsbewijs bezit dan is het mogelijk om je mbo4+-opleiding in 2 jaar af te ronden.

Van MBO naar HBO

Onze mbo sluit overigens goed aan op de hogeschool opleidingen.

Toplocatie

Het gebouw waar de EuroCollege hotelschool Rotterdam is gevestigd is in juli 2003 in gebruik genomen. Het gebouw is dan ook van alle gemakken voorzien om jou een kwalitatief hoogstaande opleiding te geven. De hotelschool Rotterdam is zeer gunstig gelegen: vanaf het centraal station van Rotterdam loop je in 10 minuten naar de vestiging gelegen in het centrum aan de Westblaak. Omgeven door restaurantjes, cafés en terrasjes. Immers, de inwendige mens wil na hard werken zo nu en dan verwend worden.