International Business & Entrepreneurship student Aurelie Buijs vertelt over EuroCollege. “Zelfdiscipline, ambitie en persoonlijke ontwikkeling. Dit zijn de grootste factoren die voor mij een belangrijke rol hebben gespeeld in mijn besluit voor  EuroCollege. Ook het versnelde concept was voor mij belangrijk, omdat ik van snelheid en efficiëntie houd”  Aan het woord Aurelie studente van EuroCollege Rotterdam. EuroCollege heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Welke scholen heb jij voor EuroCollege bezocht?

Eerlijk gezegd heb ik geen enkele andere hogeschool bezocht voordat ik deze keuze heb gemaakt. Voor mijn gevoel was alles perfect en precies wat ik nodig had op dat moment in mijn leven.

Zie je verschillen tussen EuroCollege en je vorige school?

Ik zie honderd procent verschillen tussen alle andere scholen en EuroCollege. Op mijn vorige school (middelbare school) was ik bijvoorbeeld een nummer en had ik weinig persoonlijke begeleiding. Op het EuroCollege heb ik dit gevoel geen moment gehad. Ik ben van mening dat deze aanpak studenten helpt om het beste uit zichzelf te halen. Op deze manier hoef je namelijk niet alleen te leunen op je eigen motivatie, maar zijn er ook nog anderen om je heen. Zij geven motivatie op manieren die ik nog nergens anders ben tegen gekomen of van heb gehoord.

Ook de docenten op het EuroCollege zijn voor mij een grote inspiratiebron. Door hen heb ik een goed beeld gekregen van de praktijk die ‘gewone’ docenten minder goed kunnen illustreren. Voor mij hadden zij een soort voorbeeldfunctie. Naast de succesverhalen en lesstof werd er namelijk ook aandacht besteed aan wat er bijvoorbeeld wordt verwacht van een afgestudeerde hbo’er. Je wordt op het EC simpelweg klaargestoomd voor een harde wereld waarin je jezelf moet kunnen bewijzen en moet weten hoe je succes behaald.

Wat heb jij geleerd op EuroCollege

Wat heb ik niet geleerd op het EuroCollege. Het EuroCollege heeft zo veel invloed gehad op hoe ik momenteel functioneer en hoe ik denk over bepaalde dingen. Ik heb bijvoorbeeld heel veel ambitie en doorzettingsvermogen ontwikkeld in zo een korte tijd. Maar ook algemene ontwikkeling en natuurlijk kennis die betrekking heeft op mijn opleiding.

Welke momenten van afgelopen 2 jaar blijft jou meest bij?

Het moment dat ik werd gebeld met de uitslag of ik wel of geen voorzitter werd is mij het meest bijgebleven. Alles op school is hetzelfde als in een bedrijf. Ik heb daarom ook moeten solliciteren en pitchen waarom ik een goede voorzitter zou zijn. Toen ik het uiteindelijk nog was geworden ook, kon ik wel in tranen uitbarsten. Het was voor mij een grote prestatie, omdat ik dacht dat ik daar nog niet klaar voor was. De school vond van wel en dit moment heeft veel met mij gedaan en zal mij altijd bij blijven.

Wat was jouw meest trotse moment bij EuroCollege

Op het EuroCollege Rotterdam heb ik relatief veel trotse momenten gehad. Maar het meest trots was ik toen we het Senior Project hadden afgerond, en onze opdrachtgever tevreden was met ons resultaat. Het Senior Project is een extra traject naast de vakken in het tweede jaar, wat het dus extra zwaar maakt. Je leert omgaan met stress, tegenslagen, je medestudenten en niet te vergeten een opdrachtgever. Zelf was ik voorzitter en samen met vier andere studenten hebben wij het hele traject in één keer behaald. Ik ben hier ontzettend trots op, omdat dit geen makkelijke prestatie is.

Heb jij no pain no gain momenten gehad?

No Pain No Gain is wat centraal staat op het EuroCollege en dit is ook hetgeen wat mij op zware momenten op de been hield. Ik heb vaak genoeg momenten gehad waarin ik begon te twijfelen aan mijn eigen kunnen en wilde kiezen voor de makkelijke opties. Uiteindelijk heb ik dit niet gedaan en heb ik ook alle tentamens, opdrachten en projecten succesvol afgerond. Hier hoorde bijvoorbeeld ook nachten lang doorhalen bij om deadlines te behalen. Ik ben wel van mening dat je van zulke momenten leert, omdat je het dan, vooral als student, de volgende keer beter gaat plannen. Je wilt zulke momenten natuurlijk niet nog een keer.

Hoe omschrijf je de sfeer op school?

De sfeer binnen de school is een mengelmoes van formeel en informeel. Overdag is het op school formeel, maar tijdens de borrels heeft iedereen de mogelijkheid om informeler te zijn. Ja, er zijn genoeg borrels. We moeten ook een beetje kunnen genieten na al het harde werken natuurlijk! Voor de rest is het een relatief kleine school waardoor iedereen elkaar kent. Dit maakt het erg gezellig op school en in de klas. Ook steunen de studenten elkaar hierdoor meer heb ik gemerkt. Als ik ergens niet uit kwam kon ik altijd iemand anders bellen/appen waarmee ik het kon bespreken.