Ik ben Michelle van Beurden, ben 18 jaar en studeer aan het Eurocollege in Utrecht. Hier doe ik de opleiding International Business & Entrepreneurship, waar ik dit jaar ga beginnen aan mijn tweede jaar

Wat houdt jouw bedrijf in?

Mijn bedrijf ‘Borduursimpel’ houdt zich bezig met het borduren van babyartikelen. Het gaat hier om het personaliseren van kraamcadeaus waar ik de naam van het kindje op een product borduur verschillend van knuffels, badjasjes, slabbers en meer!

Waarom wilde je starten met je bedrijf?

Mijn ouders hadden vroeger een bedrijf dat zich ook bezighield met borduren, een van de apparaten waarmee geborduurd werd, heb ik recentelijk erbij gepakt. Bij Eurocollege leer je dat je kansen moet pakken. Ik ben dit hierbij ook dan gaan toepassen. Daarnaast heb ik mij ingeschreven bij KVK. Ik heb dan ook het principe van ‘doe het nu’ toegepast, anders had ik het wellicht verder uitgesteld en was het er misschien nooit van gekomen.

Wat voor skills heb je nodig als ondernemer?

Tijdens dit avontuur ben ik nu al achter verschillende aspecten gekomen en ben ik te weten gekomen dat er stiekem best veel bij komt kijken als je een eigen onderneming opzet. Hier komt namelijk een hoop inzicht bij kijken zoals hoeveel voorraad je moet hebben, hoe je de inkoop/verkoop gaat doen, welke materialen je het beste kan gebruiken en ga zo maar verder. De skills die hier dan ook bij komen kijken is vooral vooruitdenken, je emoties niet de overhand laten nemen, doorzettingsvermogen en persoonlijk vind ik ook dat passie erbij komt kijken, je moet het overigens wel leuk vinden om het te doen.

Wat zijn de doelen met jouw bedrijf?

Mijn doel met mijn onderneming is om te leren hoe het proces van ondernemen is en om mijn theorie die ik bij Eurocollege krijg aangeleerd toe te passen in de praktijk. Daarnaast merk ik ook dat ik zelf niet stil kan zitten en dat leidt zich ook terug naar mijn bedrijf, ik blijf mijn bedrijf dan ook promoten en verbeteren en mijn doel hierin is om steeds groter te worden totdat het zodanig groot is dat ik personeel moet inhuren en met grotere bedrijven kan gaan samenwerken.

Hoe draagt EuroCollege hieraan bij?

Eurocollege heeft ervoor gezorgd dat ik zorgvuldig over mijn keuzes nadenk en dat ik bij mijn keuze om dit bedrijf te beginnen eerst heb nagedacht over de toekomst, dit heb ik gedaan doormiddel van een ondernemingsplan en verschillende andere methodes die ik bij het Eurocollege krijg aangeleerd, zoals de STARRT-methode waar je duidelijk omlijnde doelen stelt voor jezelf/onderneming.

Wat verwacht je te leren van het ondernemerschap?

Ik verwacht te leren hoe het is om te ondernemen en welke stappen hierbij komen kijken. Daarnaast verwacht ik ook te leren om meer geduld te hebben, nu merk ik bij mezelf dat ik soms te enthousiast kan worden om het feit dat ik mijn onderneming wil promoten naar buiten om zoveel mogelijk mensen te bereiken, maar dit gebeurt natuurlijk niet van de een op de andere dag en hier moet ik leren meer geduld in te hebben. Verder merk ik ook zoals iedereen in het leven dat fouten voorkomen, dit gebeurt dan ook bij mij en in het begin komt dit vaker voor aangezien je dan anticiperen op de dingen waar je niet op had gerekend. Maar van fouten leer je en ik hoop dan ook dat ik blijf leren van deze fouten om zo mijn onderneming naar een hoger niveau te brengen.

Heb je, met je onderneming al No pain, no gain-momenten ervaren?

Ja dit heb ik zeker ervaren, voor mij was dit het moment dat de eerste week mijn website online was gezet. Op de website heb ik een groot assortiment aan producten in veel verschillende kleuren waarvan ik ook een voorraad thuis heb liggen. Toen eenmaal de bestellingen kwamen binnenlopen, ging ik deze borduren maar toen kwam ik erachter dat ik voor een klein aantal producten niet de juiste kleur garen had, waardoor ik snel bij mijn leverancier de juiste kleur garen moest bestellen. Dit kwam gelukkig nog wel op tijd aan ik heb mijn product mooi bij de klanten afgeleverd, maar dit was wel even een leermoment voor mij. Het no pain, no gain moment bij mij was dan ook het moment dat ik besefte dat ik niet de juiste kleur garen had. Hierdoor zag ik in hoe belangrijk de voorraad is maar ook hetgeen wat bij de voorraad komt kijken en door deze fout heb ik mijn voorraad continu op orde.

Volg Michelle en haar bedrijf via Linkedin!