Waarom heb jij voor EuroCollege gekozen

Ik heb gekozen om International Hotel & Hospitality te studeren bij EuroCollege zodat ik versneld en begeleid een opleiding kon volgen. Door de 75% regeling moet je genoeg aanwezig zijn op school om uberhaupt de tentamens te mogen maken. Dit is voor iedere student een stok achter de deur.

Ik heb altijd redelijk veel moeite gehad met leren, waardoor ik lastig door de middelbare school heen kwam. Met de begeleiding van het EuroCollege heb ik geleerd hoe ik de grote stapels stof voor een toets moet aanpakken.

De begeleiding helpt mij met het leren. Door duidelijke richtlijnen aan te geven en structuur te bieden weet je als studenten altijd waar je aan toe bent. Door voor het EuroCollege te kiezen heb ik gekozen voor mezelf en mijn toekomst.

Welke scholen heb jij voor EuroCollege bezocht?

Ik heb op 2 verschillende openbare scholen de HAVO gedaan.

Voordat ik het EuroCollege bezocht ben ik niet naar andere scholen geweest om te kijken voor opleidingen. Bij hoge scholen ben je een nummer, en telt het niet wie jij eigenlijk bent. Op het EuroCollege heb je een naam, ben je iemand en wordt er echt rekening meegehouden met wie jij bent en hoe jij je voelt.

Zie jij verschillen tussen EuroCollege en je vorige school?

Hele grote verschillen. Mijn vorige school was een openbare middelbare school. Op de middelbare school is het niet gewoonlijk dat studenten en goede persoonlijke relatie hebben met hun staff. Het EuroCollege zorgt ervoor dat school een plek is waar iedereen zich veilig en thuis voelt. Dat is iets wat veel openbare scholen missen.

Het moment dat mij het meest bij is gebleven is de uitvoer van mijn senior project. Een jaar lang hard werken en dan is dat moment eindelijk daar.

Wat heb jij geleerd op het EuroCollege?

Op het EuroCollege heb ik vooral veel van mezelf geleerd. Ik heb geleerd wat mijn grenzen zijn en dat ik door middel van hard werken alles kan bereiken wat ik maar wil. ‘Ain’t no mountain high enough’ EuroCollege is niet gemakkelijk, maar gezamenlijk (met je klas) kom je door de studie heen. Door mijn Senior Project (Charity Event) heb ik geleerd hoe je samenwerkt.

Mijn meest trotse momenten bij EuroCollege

Ik ben heel trots op mijn Senior Project. Het Senior Project zorgt er voor dat het tweede jaar er niet gemakkelijker op wordt. Buiten je studie, is er ook de uitvoer van jouw project wat je het hele jaar bezighoudt. Dit is een super zware periode, maar zorgt er wel echt voor dat je niet alleen anderen heel goed leert kennen, maar vooral jezelf. Wanneer de uitvoer is geweest, kan je heel erg trots zijn op het eindresultaat.

Heel trots ben ik ook op het moment dat ik voor het eerst mijn EuroCollege-pak aanhad. Dit was een moment van ultieme trots. Onderdeel uitmaken van het EuroCollege is een mooi en sterk gevoel. Een gevoel van broederschap.

Heb jij jouw no pain no gain moment behaald?

Eigenlijk denk ik dat elke student het ‘no pain no gain-moment’ wel heeft ervaren. Vooral op de momenten dat er veel moet worden gegeven als er een tentamen aankomt op iets moet worden ingeleverd.

Het Senior Project dat ik had, was een aantal keer qua datum uitgesteld. Het uitstellen van datum zorgt ervoor dat de groep continue opnieuw gemotiveerd zal moeten worden om door te blijven gaan voor het project. Als voorzitter van de groep had ik de leiding, en was ik daar veel mee bezig. Dit was zwaar maar maakte het eindresultaat wel heel mooi.

Het ultieme moment van No Pain No Gain moet ik denk ik nog komen. Het laatste jaar van school is de combinatie van een fulltime stage, verdiepingslijst en PGO. Dit zal heel zwaar worden, maar ik ben er van overtuigd dat dit gaat lukken.

Hoe omschrijf je de sfeer op school?

De sfeer in school is huiselijk. Iedereen kent elkaar en steunt elkaar waar nodig. Het gevoel binnen school is alsof het een grote familie is, die elkaar allemaal begrijpen.

Eigen ervaring EuroCollege

Mijn eigen ervaring van studeren aan het EuroCollege is heel erg goed. Ik voel me thuis en veilig. Door aan het EuroCollege te studeren heb ik gekozen voor een vliegende start aan mijn carriere. EuroCollege-studenten zijn anders dan anderen. Wij leren hoe het is om hard te werken onder tijdsdruk. Ik ben mezelf zeker tegengekomen en weet veel beter waar mijn grenzen liggen. Ik kan niet alles alleen aan, zal ook moeten samenwerken om doelen te bereiken.