Voor eerstejaars hbo-studenten is de winterperiode een spannende tijd: zij mogen namelijk zes weken lang voor het eerst op stage!

Alle stages worden in echte leeromgevingen uitgevoerd, op die manier krijgen de studenten van de opleidingen HotelEventTourismBusiness & EntrepreneurshipFinance en Asian markets met real-life situaties te maken. Deze eerste stageperiode noemen wij de werkoriëntatie.

Oriënteren voor de toekomst

dat de studenten al na drie maanden na aanvang van hun studie starten met hun eerste stage. De studenten zullen nu voor het eerst hun theoretische kennis kunnen toepassen in het bedrijfsleven!

Er zijn natuurlijk veel verschillende branches in het bedrijfsleven. Zo hebben onze hotelmanagementstudenten de keus uit verschillende divisies, bijvoorbeeld F&B (food and beverage) of front-office bij grote hotels zoals het NH Krasnapolsky in Amsterdam. De International Tourism & Hospitality Management studenten kunnen onder andere hun stage afronden bij een business development- of een marketingafdeling van een bekend reisbureau. Voor ieder wat wils dus!

Stagebegleiding

Tijdens de stageperiode worden de studenten vanuit het bedrijf begeleid. Deze vooraf toegewezen persoon dient de hele periode als aanspreekpunt voor zowel de studenten als de school. Daarbij is vanuit EuroCollege ook een stagebegeleider toegekend. Samen zorgen de begeleiders ervoor dat de student het meeste uit zijn stage haalt.

“Elke leerling heeft natuurlijk zijn doelen die hij of zij wil behalen tijdens zijn stage. Wij zorgen er samen met het stagebedrijf voor dat de studenten praktijkervaring op doen maar ook een persoonlijke groei doormaken”, vertelt Alison Topham, stagebegeleider van EuroCollege. “Door middel van een tussentijdse evaluatie krijgen de stagiaires inzicht in hun pluspunten en valkuilen zodat zij nog meer kunnen leren van hun omgeving en over zichzelf. De stage wordt afgesloten met een eindgesprek waarin wordt geëvalueerd of de student zijn best heeft gedaan om zijn of haar doelen te behalen”.

Persoonlijke evaluatie

Zes weken later zit het er dan op. De studenten hebben voor het eerst meegemaakt hoe het is om te werken met echte deadlines, echte budgetten en echte projecten. De werkoriëntatie is een tijd van veel leermomenten en ervaringen om nooit te vergeten. 

De studenten kunnen zich na deze periode gaan voorbereiden op de volgende stap. Op naar de zomerstage!