Op EuroCollege vinden wij het belangrijk dat studenten niet alleen theorie leren maar ook weten hoe zij deze kennis toepassen in de praktijk. In het tweede schooljaar organiseren de studenten daarom ook een Senior Project. Onlangs hebben de studenten te horen gekregen welk project zij mogen realiseren en hebben zij hun opdrachtgever, begeleider en mede-projectleden ontmoet. Wij vroegen een aantal van hen wat zij verwachten van dit jaar en hoe zij van plan zijn hun project tot een succes te maken. Dit keer is de beurt aan Delia Edelenbos.   

Welkom! Zou je je even in het kort willen voorstellen?

Mijn naam is Delia Edelenbos, ik ben 22 jaar oud en ik studeer International Hotel & Hospitality Management bij EuroCollege Utrecht. Ik omschrijf mijzelf als een spontane, gemotiveerde student die altijd bereid is een stapje extra te doen.

Leuk om je even te spreken, Delia. Welk Senior Project mag jij gaan realiseren en wat houdt dit project in?

Dit jaar mag ik meewerken aan Hotel STAATS. Het project houdt in dat wij een hotelconcept ontwerpen voor een vastgoedproject in Heemstede. Hiervoor ontwikkelen wij een compleet Business Plan. Er wordt van ons verwacht dat wij onderzoeken en analyses doen en daarbij onze creativiteit gebruiken.  

Klinkt spannend! Wat is jouw rol binnen de projectgroep?
Aan mij de taak om de functie te vervullen van voorzitter. Ik ben verantwoordelijk voor het verdelen van de taken, het aansturen van de projectleden en het bewaken van de deadlines. Daarnaast wordt van mij verwacht dat ik inhoudelijk onderzoek ga doen naar ons Senior Project en de informatie ga uitwerken. Het is van belang dat ik zowel op het project, de projectleden en de administratie eromheen goed overzicht houd.

Een uitdagende taak dus! Wat verwacht je van het samenwerken in een groep?
Ik verwacht dat dit nog best een uitdaging gaat worden. Mede doordat iedereen zijn eigen mening en inzichten heeft. Door goed en duidelijk met elkaar te blijven communiceren ben ik ervan overtuigd dat we dit met zijn allen tot een succesvol einde gaan brengen.

Zo is het! Wat voor No Pain, No Gain momenten verwacht je als groep mee te maken?
Als groep verwacht ik een No Pain, No Gain moment mee te maken wanneer de uitkomst niet is wat wij verwacht hadden. Dit is dan een teleurstelling waar wij ons samen doorheen moeten bijten om uiteindelijk toch door te zetten en een prachtig eindresultaat neer te zetten.

Denk je ook dat je persoonlijke No Pain, No Gain momenten gaat meemaken?
Natuurlijk. Ik denk dat dit moment voor mij gaat zijn als alles tegelijk samen komt. Hierbij denkende aan tentamens, mondelingen, schriftelijke opdrachten, presentaties en dan uiteraard het Senior Project. Op dit soort momenten is het belangrijk dat ik mij goed staande houd en altijd positief moet blijven.

Dit moet vast goed gaan komen! Wat zijn de leerdoelen die jij voor jezelf hebt gesteld?

Het leren omgaan met feedback staat denk ik wel bij mij op nummer een. Daarnaast wil ik ook de tentamens en schriftelijke opdrachten in een keer halen waardoor ik niet achter ga lopen. Als laatste wil ik ook beter leren plannen en kennis opdoen over groepsdynamica om mijn team beter te kunnen ondersteunen.

Dat klinkt als een mooi streven. Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van deze doelen?

Ik wil graag mijn eigen hotel openen. Het Senior Project Hotel STAATS is dus de perfecte voorbereiding hierop. Dit jaar ga ik leren hoe ik een compleet Business Plan moet schrijven en ook hoe ik samen moet werken. STAATS is een project waar je daadwerkelijk onderzoek doet om anderen verder te helpen en ik weet zeker dat ik veel kennis ga opdoen die later van pas komt. 

Bedankt voor je tijd, Delia. Wij wensen je veel succes met het behalen van je persoonlijke doelen voor de toekomst en natuurlijk het Senior Project!