Middelbare hotelschool, MBO

Middelbare hotelschool

Wanneer je dienstverlenend en gastvrij bent is de middelbare hotelschool van EuroCollege echt iets voor jou. Je leert hier alle aspecten van het werken in de afwisselende wereld van hospitality. Na de middelbare hotelschool weet je alles over hotels, management, marketing, gastvrijheid en ondernemen zodat je een snelle start kunt maken in de hotellerie.

Leren door doen

Als student van de middelbare hotelschool van EuroCollege besteed je 50% van jouw tijd aan de praktijk. Zo leer je het hotelvakgebied in al zijn elementen kennen. Je loopt stage, doet real life projecten. Tevens regel je met je medestudenten een week lang het food & beverage-gedeelte van een viersterrenhotel. Voor de klas staan succesvolle managers en vakmensen uit het bedrijfsleven. Zij leren jou de geheimen van dit prachtige vak.

Werkgelegenheid in de horeca

Als je afgestudeerd ben en een niveau 4+ diploma hebt van de middelbare hotelschool opleiding van EuroCollege heb je zo een baan. Ondernemers en werkgevers werken graag met afgestudeerden van EuroCollege.  Niet alleen vanwege hun vakkennis, maar ook vanwege hun mentaliteit van aanpakken.  Met een mbo4-diploma van de opleiding middelbare hotelschool op zak kun je kiezen uit veel mogelijkheden. Zo kan je onder andere een van de volgende functies gaan bekleden:

  • Hotelmanager van een middelgroot hotel
  • Front office manager
  • Food & Beverage manager
  • Duty manager

Doorstuderen

Ongeveer 60% van de afgestudeerden zet zijn opleiding voort op een HBO. De aansluiting op het hbo is uitstekend.

Versneld je diploma

De mbo-opleiding is goed af te ronden in 2 jaar. Dit is mede dankzij de structuur en de begeleiding die EuroCollege biedt. . Als je gemotiveerd bent kan je bijvoorbeeld je na 1 jaar doorstromen naar het hbo. Hiertoe volg je wel een apart traject.  Wanneer je de hotelopleiding hebt afgerond, beschik je over de kwalificatie Manager/Ondernemer Horeca op niveau 4plus. Dit noemt men ook wel de middelbare hotelschooldiploma.

Veel studiebegeleiding

Op EuroCollege is anders dan op andere scholen de communicatie en begeleiding zijn strak geregeld. We houden de communicatielijnen kort en informeren je op tijd over wat er van je verwacht wordt. Wij kennen geen lesuitval. Bij EuroCollege ben je geen nummer. Een EuroCollege telt 250 studenten. De lijnen zijn kort.

Waar?

De EuroCollege-vestigingen zijn te vinden in:


Amsterdam
Rotterdam
Utrecht