Student International Business student Daniel Bemelen over zijn eerste maand bij EuroCollege. Het is nu bijna een maand geleden dat ik één van de belangrijkste keuzes heb gemaakt die de rest van mijn leven zal beïnvloeden.

Ik heb gekozen voor het EuroCollege, een keuze waar ik volledig overtuigd ben van het idee dat deze opleiding mij zowel vaktechnisch als op een persoonlijk niveau zal ontwikkelen tot iemand die ontzettend sterk in z’n schoenen zal staan.

Zelf ligt mijn keuze bij het ondernemerschap omdat ik beschik over de drang om grootschalig een betekenis te kunnen leveren in de vastgoedbranche. Hierom heb ik voor de hbo-opleiding International Business & Entrepreneurship gekozen.

De maand vloog voorbij

Er zijn nu een aantal weken verstreken waarbij ik de lessen heb kunnen bijwonen. Dit zijn ontzettend leerzame lessen waarbij alle cruciale vakken gegeven worden die nodig zijn om succes te kunnen realiseren. Kleine klassen zodat je direct de hulp kunt krijgen die je nodig hebt, gastsprekers vanuit die ontzettend succesvol waren in de praktijk en hun privéleven en wat mij vooral opviel hoe gemotiveerd de leraren waren.

De leraren waren mensen van allerlei verschillende achtergronden, die elk hun aandeel in de maatschappij hebben gehad of nog steeds hebben. Rasechte ondernemers of mensen met een hele hoge functie bij een gigantische organisatie. Elk hun eigen ervaring die ze dolgraag met ons willen delen en ook toepassen op de lesstof die wordt uitgelegd.

Dit is wat het zo fijn maakt om de lessen mee te maken. De motivatie die zij uiten geeft af aan de studenten. Iedereen luistert aandachtig, in een actieve houding en beschikken dus over de motivatie om het helemaal te maken.

Een klas die elkaar hoog houdt aan de hand van een gezamenlijk intellect dat elkaar steunt waar nodig. Er hangt een goede sfeer waarbij iedereen zichzelf op actieve wijze wilt ontwikkelen. Het is belangrijk dat we er voor elkaar zijn omdat de opleiding op een heel rap tempo doorgaat.

Het is meer dan “Alleen maar lesstof”

Op bijna alle scholen draait het om keihard leren van de vakkennis om dit uiteindelijk toe te kunnen passen in de door hen gekozen vakgebied.

Bij het EuroCollege is het meer dan dat. Er ligt een enorme focus op het ontwikkelen van de studenten zelf. Hier wordt gebruikgemaakt van een hele reeks aan zelfhulpboeken zoals bijvoorbeeld: Napoleon Hill & Clement Stone – Succes door een positieve instelling, Tom Butler – 50 Success Classics, Robert T. Kiyosaki – Rijke pa arme pa en nog veel meer.

Al deze boeken helpen ons bij het ontwikkelen van een mindset, een mindset die wordt toegepast door de meest invloedrijke zakenmensen/ondernemers/filosofen door de geschiedenis heen.

Het leven gaat veel verder

Het leven gaat veel verder dan alleen maar vakkennis en dit is zo ontzettend belangrijk voor mensen om te leren. Leer positief te zijn, leer geluk aan te trekken, deel de vreugd, zie je dromen en maak ze waar… Allemaal onderwerpen die je je hele leven moet toepassen. Succes is niet alleen maar vakkennis.

Dit is de reden dat EuroCollege bij mij aansluit. Ik heb mij nog nooit zo positief gevoeld over een school of opleiding maar hier weet ik dat ik ga leren wat voor mij het belangrijkst is.

Hierbij sluit ik mijn ervaring van mijn eerste maand bij het EuroCollege af en hoop ik je voldoende geïnformeerd te hebben over wat er te wachten staat.