De Senior Projects zijn inmiddels in volle gang. Eerder is er op deze website al een artikel verschenen over de Senior Projectweek. Graag nemen we jullie mee in een kijkje achter de schermen. Wat houdt een Senior Project in, waar werken de studenten aan en wat zijn de leermomenten van onze studenten.

Lees hier de ervaringen van Noortje Faas, vicevoorzitter van het Senior Project Hart van Zwaag.

Korte introductie

Mijn naam is Noortje Faas, ik ben 19 jaar en studeer International Business & Entrepreneurship aan EuroCollege Amsterdam.

Welk Senior Project heb je en wat houdt dit project in?

Ik ben de vicevoorzitter van het Senior Project Hart van Zwaag. Hart van Zwaag is een particulier zorghuis voor kwetsbare ouderen en ouderen met dementie. Onze opdrachtgever wil in de toekomst uitbreiden. Wij maken voor haar een businessmodel waarmee zij kan uitbreiden. Ook houden wij ons bezig met een marketingplan voor haar.

Wat is jouw rol binnen de projectgroep?

Mijn rol binnen het Senior Project is vicevoorzitter. Ik wilde dit worden, omdat ik erg houd van de leiding nemen. Ik heb niet gekozen voor het voorzitterschap omdat ik dat te druk vond. Wat ik hiervan heb geleerd is dat ik, ondanks dat ik vicevoorzitter ben, toch altijd heel erg op de voorgrond wil treden en alle controle wil hebben. Maar ik heb geleerd om dat soms wat minder te doen

Hoe is het om nauw samen te werken in een groep?

Ik houd heel erg van samenwerken in groepsverband. Dus dat bevalt me goed.

Hebben jullie als groep al No Pain, No Gain momenten gehad?

Wij hebben dit zeker ervaren. Het is heel hard werken, ook naast alle opdrachten, tentamens etc. moet je echt je best doen om overal een balans in te vinden. Ik vind het wel een heel leuk project en we hebben echt een leuk team dus met z’n drieën maken we er het beste van en helpen we elkaar overal mee.

Wat is tot nu toe je grootste leermoment geweest?

Mijn grootste leermoment was op het moment dat wij ons vierde projectlid uit het team moesten zetten. Ik werd hier heel verdrietig van, omdat ik handelde uit medelijden. Maar achteraf was dit beter voor de groep en de kwaliteit van het project.

Wat zijn je carrière doelen en hoe draagt het Senior Project bij aan het behalen van die doelen?

Ik vind het moeilijk om al te zeggen wat mijn carrière doelen zijn. Ik weet namelijk ook nog niet precies wat ik wil worden. Ik wil wel een eigen bedrijf, maar ik weet niet in wat. Maar wat het bijdraagt aan het hebben van een eigen bedrijf is dat je leert om met mensen samen te werken.

Heeft Corona invloed gehad op jullie voorbereidingen?

Corona is ons gelukkig niet echt tot last geweest. Wij hebben ons werk vanaf een afstand kunnen doen. We hebben veel contact kunnen hebben met de opdrachtgever en alles kunnen doen zonder belemmeringen. Dus we zijn ook erg tevreden met het resultaat.