Ondernemen is hot

Ondernemen en ondernemendheid zijn te leren in de hbo-bachelor International Business & Entrepreneurship. Ondernemerschap is hot. De Europese Unie propageert al vele jaren ondernemen en ondernemendheid als de mind set die nodig is om Europa economisch nummer 1 te maken van de wereld. In Nederland zien we dit terug in het onderwijs. Steeds meer scholen nemen het vak ondernemen op in hun programma.  EuroCollege biedt een heuse opleiding ondernemen aan.

Duurzamer

We leven in een tijd waarin niets meer zeker lijkt. De wereld verandert voortdurend. China domineert de Aziatische wereld, de VS trekt zich terug en Europa zal meer en meer zijn eigen boontjes moeten doppen. Daarbij komt dat grondstoffen schaars worden. Het wordt steeds duidelijker dat we duurzamer moeten denken.

We hebben leiders en ondernemers nodig die innovatief denken en willen innoveren.

Ondernemers en leiders die innoveren

Grenzen lijken te vervagen. Het internet met zijn ongekende aanbod aan informatie en communicatiemogelijkheden biedt de moderne ondernemer onbeperkte kansen. In een fractie van een seconde leggen ondernemers contacten met collega’s op andere continenten. In Azië haken Chinese en Indiase ondernemers volop in op deze nieuwe ontwikkelingen. Zij drukken met alle kracht de westerse landen terug.  We hebben leiders en ondernemers nodig die innovatief denken en willen innoveren.

Opleiding HBO-on dernemen

Terwijl in Azië studenten keihard studeren om de beste te zijn, overheerst in Nederland nog vaak de zesjescultuur. Het lijkt erop dat we een inhaalrace moeten maken. Het goede nieuws is dat wij voor ambitieuze studenten een prikkelende hbo-bachelor hebben ontwikkeld die voorbereidt op deze nieuwe tijd. Wil je meer weten?  Lees meer…International Business & Entrepreneurship.  In Rotterdam en Amsterdam.